ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καναδάς: Η χώρα γιορτάζει την 150ή επέτειο από την ίδρυση της

Χιλιάδες Καναδοί, μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ακόμη και ο Μπόνο θα συγκεντρωθούν σήμερα στην Οτάβα, την πρωτεύουσα του Καναδά, για να γιορτάσουν την 150η επέτειο από την ίδρυση της χώρας με ένα τεράστιο πάρτυ που θα πραγματοποιηθεί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Περίπου 500.000 άνθρωποι αναμένεται να βρεθούν στην Οτάβα για τις πολυαναμενόμενες εορταστικές εκδηλώσεις της Ημέρας του Καναδά, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μεγάλη υπαίθρια γιορτή μπροστά στο εθνικό κοινοβούλιο με ακροβάτες, πυροτεχνήματα και μουσικούς, μεταξύ τους τα μέλη του ιρλανδέζικου ροκ συγκροτήματος U2.

'Αλλες πόλεις γιορτάζουν με πιο ασυνήθιστους τρόπους. Το Τορόντο, η μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, έβαλε μια μεγάλη κίτρινη πάπια από καουτσούκ να επιπλέει στο λιμάνι του, ενώ το Κάλγκαρι θα γιορτάσει με μια "ζωντανή σημαία" που αποτελείται από ανθρώπους ντυμένους στα κόκκινα και στα λευκά.

Τα μέτρα ασφαλείας είχαν ήδη ενισχυθεί ενόψει του εορτασμού της 1ης Ιουλίου και όσοι μετέχουν στις εκδηλώσεις συναντούν αποκλεισμούς δρόμων και οδοφράγματα κατά μήκος των εισόδων στο Λόφο του Κοινοβουλίου, που βρίσκεται στο κέντρο της Οτάβας.

Η εθνική και η τοπική αστυνομία είναι επίσης σε επιφυλακή μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Γερμανία. Οι πανεθνικοί εορτασμοί πραγματοποιούνται τη στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος παρατηρεί με ασυνήθιστο ενδιαφέρον τον Καναδά, κυρίως λόγω της εκλογής του χαρισματικού και λάτρη της σέλφι φωτογραφίας πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.