ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη υπό τον Ακιντζί

Κατεχόμενα: Eπιστροφή Μαρωνιτών στα χωριά τους

Το ψευδοκράτος μετά από σύσκεψη που έγινε υπό τον Μουσταφά Ακιντζί σήμερα, αποφάσισε να επιτρέψει την επιστροφή των Μαρωνιτών (μία από τις θρησκευτικές κοινότητες της Κύπρου) στα χωριά τους στα βορειοδυτικά των κατεχομένων.

Όπως εκτιμούν κύκλοι στη Λευκωσία, πρόκειται για κίνηση στο πλαίσιο της απόφασης της τουρκικής πλευράς να κινηθεί εκτός παραμέτρων του ΟΗΕ, θέλοντας να δείξει καλές προθέσεις και καλή θέληση.

Στη σύσκεψη υπό τον Ακιντζί μετείχε ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν και ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα. Οι διαδικασίες για την επιστροφή των Μαρωνιτών θα ξεκινήσουν άμεσα αλλά είναι άγνωστο πόσοι από αυτούς είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν υπό τουρκική κατοχή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Μαρωνίτες ως θρησκευτική κοινότητα έχουν αποφασίσει να ενταχθούν στην Ελληνοκυπριακή κοινότητα, όπως οι Αρμένιοι και οι Λατίνοι, καθώς είναι Χριστιανοί.

Σε μια άλλη εξέλιξη, το κατοχικό καθεστώς αναμένεται να ανακοινώσει και άνοιγμα μέρους της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου δίνοντας το δικαίωμα σε 16.000 Ελληνοκύπριους να επιστρέψουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.