ΚΟΣΜΟΣ

Κυπριακό: Δημοσιοποιούνται σήμερα τα πρακτικά του Κραν Μοντάνα

Παραδίδονται εντός της ημέρας στη δημοσιότητα, αυτούσια τα πρακτικά του κρίσιμου δείπνου στο Κραν Μοντανά για να διαφανεί η στάση που τήρησε η Τουρκία στο θέμα των εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων και του στρατού στην Κύπρο μετά τη λύση.

Πρακτικά, τα οποία, σύμφωνα με το Προεδρικό, αποδεικνύουν τα ψεύδη του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, καθώς και ότι το αδιέξοδο στη Διάσκεψη οφειλόταν στην εμμονή της Τουρκίας σε εγγυήσεις και επεμβατικό δικαίωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα τα πρακτικά, που θα δοθούν στη δημοσιότητα, σήμερα είναι καταπέλτης.

Τα πρακτικά του περιβόητου δείπνου της 6ης Ιουλίου στο Κραν-Μοντανά αφήνουν τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, πλήρως εκτεθειμένο, σε βαθμό που δημιουργεί υποψίες για το ρόλο που διαδραματίζει ως Ειδικός Σύμβουλος.

Στις τοποθετήσεις του Έσπεν Μπαρθ Έιντε αντέδρασαν έντονα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και το ελληνικό ΥΠΕΞ απορρίπτοντας τα υπονοούμενα του Αξιωματούχο των ΗΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άσκησε έντονη κριτική κατά του Νορβηγού διπλωμάτη. Ο Πρόεδρος χαρακτήρισε ψεύτη το κ. Έιντε κατηγορώντας τον ότι καλύπτει την Άγκυρα με τα όσα δημοσίως δηλώνει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ποικίλες αντιδράσεις από τις δηλώσεις Έιντε προκλήθηκαν και στο εσωτερικό μέτωπο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.