ΚΟΣΜΟΣ

Μεταβαίνει στην Κύπρο η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας

Κύπρος: Οι προκλήσεις συνεχίζονται - Οι γεωτρήσεις προχωρούν

west capella

Σε κλίμα έντασης ξεκινά η καινούρια εβδομάδα γεωτρήσεων στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ καθώς οι τουρκικές προκλήσεις «καλά κρατούν».

Στην Κύπρο θα μεταβεί σήμερα και για μία ημέρα, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, γεγεονός που δηλώνει τη στήριξη του Παρισιού στην γεώτρηση από τη γαλλική εταιρεία Total .Η υπουργός θα επισκεφθεί και την πλατφόρμα των γεωτρήσεων ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Παρά τις τουρκικές προκλήσεις, η κυπριακή κυβέρνηση αλλά και η γαλλική εταιρεία TOTAL ξεκαθάρισαν ότι «τίποτε δεν είναι ικανό να σταματήσει την γεώτρηση» και οι εξελίξεις τους επιβεβαιώνουν.

Το τρυπάνι βρίσκεται ήδη στον βυθό, σε βάθος 1.698 μέτρων στο σημείο της γεώτρησης, με τις πιθανότητες για κοίτασμα φυσικού αερίου και συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου να φτάνουν το 21%, ποσοστό διόλου ευκαταφρόνητο.

Την ίδια ώρα η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις καθώς στην περιοχή κινείται η τουρκική φρεγάτα Gokceada ενώ το τουρκικό ερμηνευτικό πλοίο «Barbaros» μπαινογβαίνει στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

Για έναρξη των εργασιών γεώτρησης στο οικόπεδο 11 όπου βρίσκεται η πλατφόρμα West Capella με το τρυπάνι κάνουν λόγο πληροφορίες, οι οποίες πάντως ακόμα δεν έχουν επιβεβαιωθεί, καθώς αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την TOTAL.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.