ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση»

Κοντονής: «Η ΝΔ γίνεται συνήγορος υπεράσπισης του ίδιου του Γιαννου­σάκη μέσα στη Βουλή»

kontonis

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, στην εκ­πομπή «Πρωινή Ανάγνωση» στο κανάλι της Βουλής . Για την υπόθεση Noor 1 που απασχόλησε και τη Βουλή, τόνισε πως «η ΝΔ εκτός από ιμάντας μετάβασης επιχειρημα­τικών συμφερόντων στη Βουλή, γίνεται συνήγορος υπεράσπισης του ίδιου του Γιαννου­σάκη μέσα στη Βουλή». Για την επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ, που αφορά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο δήλωσε: «Αν η ΝΔ, διατυπώνει τα ερωτήματα του Μα­ρινάκη, τότε κάνει κακό στον εαυτό της».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκι­νούν την 1η Σεπτεμβρίου και ανέφερε ότι «θα επανεξεταστεί, από την κυβέρνηση, το θέ­μα των κόκκινων δανείων, ώστε να δοθούν περιθώρια προστασίας της νέας κατοικίας» και τόνισε πως όσοι έχουν προσφύγει στον Νόμο Κατσέλη είναι απόλυτα προστατευμένοι μέχρι το τέλος του 2017». Συμπλήρωσε ότι «η διαδικασία του πλειστηριασμού ελεγχόταν και από κυκλώματα του υποκόσμου».

Αναφερόμενος στο ελεγκτικό συνέδριο και στην απόφαση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ, είπε: «επιθετικές ανακοινώσεις από δικαστικούς κύκλους, είναι λάθος και δεν πρέ­πει να ξαναγίνει». Στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, δήλωσε πως «η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τους συμβασιούχους της καθαριότητας. Να γίνει ανοιχτός και διαυγής διαγωνισμός». Μιλώντας για την παραγραφή φορολογικών υποθέσεων, μετά το πέρας της 5ετιας, σημείωσε πως «η κυβέρνηση παρέλαβε διαλυμένους μηχανισμούς και τόνισε πως οι φορολογικοί έλεγχοι απαιτούν χρόνο. Η λίστα Λαγκάρντ δεν χάθηκε, αξιοποιείται στα χέρια μας».

Μιλώντας για την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup και τη Β’ αξιολόγηση, σημείωσε πως «οι Ευρωπαίοι έχουν επιβάλει μια λιτότητα και μια αντι-αναπτυξιακή πολιτική. Εί­ναι υποκρισία το οτιδήποτε άλλο. Δεν πανηγυρίσαμε με την διαδικασία της αξιολόγη­σης, η οποία είναι μια μακρά διαδικασία, αλλά δώσαμε μάχη να κλείσει με βάση την κοι­νή λογική και πολλές απαιτήσεις μας δεν έγιναν αποδεκτές. Η οικονομία δείχνει τα πρώ­τα σημάδια ανάκαμψης και η εξέλιξη θα είναι ακόμα καλύτερη».

Αναφερόμενος στο ποδόσφαιρο δήλωσε: «Επί των ημερών μου έγινε μια προσπάθεια να μπει μια τάξη στους νόμους του ποδοσφαίρου και συνεχίζεται από τον υπουργό, κ. Βασι­λειάδη».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κάπως έτσι άρχισε να ξεσαλώνει και η Ζωή , πριν την κατηφόρα της και το σπάσιμο των μούτρων της …
    Κύριε Υπουργέ ,
    λες πάρα πολλά εκτος της ειδικότητας σου , για να ευχαριστήσεις το αφεντικό σου και έτσι να διατυρείς την καρέκλα σου .
    Θα μας ονομάσεις λοιπόν και τους πραγματικούς επιβάτες του φονικού ταχύπλοου της Αίγινας ;
    Το κουκούλωμα μεταξύ λιμεναρχείου κΑιγινας και δηκαστικων´ αρχών του Πειραιά κρατεί σιγήν ασυρμάτου …. που βρίσκεται η υπόθεσης ; ποιός είναι μπέσα , πότε θα εκδικαστεί η υπόθεσης ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.