ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση κατά Βαρουφάκη

Λαφαζάνης: Το εναλλακτικό σχέδιο προέβλεπε εθνικοποίηση της ΤτΕ, λεφτά από τη Ρωσία και πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα

O πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5», αναφέρθηκε στο σχέδιο του που είχε εκπονήσει ο ίδιος σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο όμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν θέλησε να εφαρμόσει.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη υποστηρίζοντας πως τα περισσότερα που λέει είναι ανακριβή και παίζει «ένα κακόγουστο θέατρο».

Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επανέλαβε πως είχε συζητήσει με τη Ρωσία ώστε να λάβει μια προκαταβολή κάποιων δισεκατομμυρίων για την κατασκευή του αγωγού και ισχυρίστηκε πως είχε συζητηθεί και το ενδεχόμενο να προμηθευτεί η χώρα πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα.
Όπως είπως βάσει του δικού του σχεδίου, αν η χώρα θα έβγαινε από το ευρώ η Τράπεζα της Ελλάδας θα εθνικοποιείτο και θα προχωρούσε στην εκτύπωση της νέας δραχμής. Μάλιστα όπως είπε υπήρχε η δυνατότητα να τυπωθεί νέα δραχμή και μάλιστα είχε κατατεθεί ειδικό σχέδιο για αυτό. Παράλληλα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αρνήθηκε πως αυτό το «εναλλακτικό σχέδιό» του περιελάμβανε ανάμειξη του στρατού για την δημόσια τάξη ή την διανομή τροφίμων, τα οποία χαρακτήρισε «κινδυνολογικά».

Για το ενδεχόμενο η νέα δραχμή να υφίστατο υποτίμηση ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε: «Τα χρήματα δεν θα έχαναν την αξία τους. Απλά από ευρώ θα μετατρέπονταν σε δραχμές. Δεν θα είναι απαραίτητο να προχωρήσει σε υποτίμηση η νέα δραχμή. Αλλά και αν σε μια φάση κριθεί αναγκαία μια λογική, μικρή υποτίμηση αυτή δεν είναι προς θάνατον. Με τη δραχμή ζήσαμε πάρα πολλές υποτιμήσεις».

Επίσης εξαπέλυσε επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη, σχετικά με τους ισχυρισμούς του για τον Αλέξη Τσίπρα πως είπε πει πως θα πετάξει έξω τον Γιάννη Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδας, λέγοντας πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών παίζει ένα «κακόγουστο θέατρο». Όπως χαρακτηριστικά είπε: «παίζει ένα κακόγουστο θέατρο, αξιοποιεί την καταστροφική του παρουσία το εξάμηνο στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αντλεί επικοινωνιακή δύναμη και ισχύ. Αυτό το θεωρώ εντελώς απαράδεκτο. Τα πιο πολλά από αυτά που λέει είναι ανακριβή».

Τέλος δήλωσε πως επιθυμεί και υπάρχει προοπτική συγκρότησης κοινού μετώπου κατά των μνημονίων με τα κόμματα του Αλέκου Αλαβάνου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ εκτίμησε πως ένας τέτοιος πολιτικός φορέας θα έμπαινε στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. «Βεβαίως, απευθυνόμαστε και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν βρίσκουμε ανταπόκριση μέχρι στιγμής αλλά εμείς επιμένουμε. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να έχουμε δημοκρατική ανατροπή στη χώρα. Θέλουμε και το ΚΚΕ να συμμετάσχει σε αυτό το μέτωπο. Υπάρχει κοινό έδαφος για να διαμορφωθεί αυτό το μέτωπο και προγραμματικό», είπε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.