ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Λυκούδης: Πρώτα νέο κόμμα και μετά εκλογή αρχηγού

Θετικά αλλά με αστερίσκους αποτιμά τα αποτελέσματα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς.
likoudis

Θετικά αλλά με αστερίσκους αποτιμά τα αποτελέσματα του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Σπύρος Λυκούδης.

Ο επικεφαλής των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς μιλώντας στον Ρ/Σ News247 ανέφερε ότι το θετικό στίγμα των διεργασιών αυτών είναι ότι ως πολιτικό γεγονός αναθερμαίνει ένα διάλογο που είναι απολύτως αναγκαίος για να συγκροτηθεί ο χώρος της κεντροαριστεράς.

Εξέφρασε όμως ταυτόχρονα και τον προβληματισμό του για το όλο εγχείρημα αναπτύσσοντας το ίδιο σκεπτικό που ανέδειξε και κατά την ομιλία του στο συνέδριο το Σάββατο το μεσημέρι. Ότι θα ήταν λάθος να δοθεί η εντύπωση ότι το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα δεν είναι παρά η συνέχεια του παρόντος συνεδρίου.

Αξιολογώντας την πρόταση της Φώφης Γεννηματά (πρώτα εκλογή προέδρου στην συνέχεια διεξαγωγή συνεδρίου) ο κ Λυκούδης υπενθύμισε ότι έχει υποστηρίξει αρκετές φορές και εξακολουθεί και τώρα να το πιστεύει ότι η εκλογή της ηγεσίας αυτού του χώρου πρέπει να προκύψει μετά το ιδρυτικό συνέδριο.

«Νομίζω ότι το αντίθετο είναι απολύτως ανακόλουθο. Προσωπικά δεν μπορώ να το καταλάβω κιόλας. Θα είναι μια πρωτοτυπία που δεν θα έχει ξανατύχει, να εκλέγεται ηγεσία επί μη υπάρχοντος κόμματος. Εάν έχω την δυνατότητα, διότι δεν ξέρω πως θα προκύψουν οι εξελίξεις, να μπω σε μια τέτοια ιστορία, θα έχω και εγώ τις απόψεις μου» είπε.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι θα προτιμούσε «να εγείρουμε την κοινωνία δημιουργώντας την έμπνευση ότι πρόκειται να φτιάξουμε ένα μεγάλο χώρο που τον έχει ανάγκη η ελληνική πολιτική ζωή για την ισορροπίας της, δηλαδή να πιστέψει ο κόσμος ότι χρειάζεται ένας τρίτος μεγάλος πόλος για την ισορροπία του πολιτικού συστήματος και για ασφαλείς κυβερνήσεις συνεργασίας στο μέλλον που θα πάνε την χώρα με ασφαλές πολιτικό σύστημα μπροστά για πολλές δεκαετίες».

Σε ότι αφορά την προσέγγιση του με το Ποτάμι για το ζήτημα του νέου χώρου αλλά και την γεφύρωση των οποίων διαφορών, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι θα επιθυμούσε να διαμορφωθεί από κοινού με τον Σταύρο Θεοδωράκη μια κοινή στάση για να φτιαχθεί αυτός ο ευρύτερος προοδευτικός και δημοκρατικός χώρος. «Να το κάνουμε όλοι μαζί. Ελπίζω ότι αυτό θα το πετύχουμε. Έτσι ελπίζω αλλά ξέρετε έχω διανύσει μεγάλο δρόμο στην πολιτική και την αριστερά και ποτέ δεν θέλω να λέω κουβέντες απλώς για να τις λέω. Εγώ ελπίζω ότι έτσι θα γίνει» υπογράμμισε και εξέφρασε την άποψη ότι είναι απολύτως απαραίτητη η παρουσία του Ποταμιού για να εμφανιστεί το καινούργιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.