ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής

Λοβέρδος: Θα έχουμε ναυάγια όσο η Τουρκία δεν αντιλαμβάνεται τα αυτονόητα

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, όπου ο Νίκος Κοτζιάς, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό.
loverdos

Σε δήλωση του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, τόνισε πως «Η συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ήταν δημιουργική. Η Τουρκία δεν θέλει αλλά και δεν μπορεί να αντιληφθεί πως στην ΕΕ είναι αδιανόητο να υπάρχουν κράτη-μέλη με ξένα στρατεύματα και συνθήκες εγγυήσεων. Κι όσο δεν θέλει και δεν μπορεί η Τουρκία να αντιληφθεί τα αυτονόητα, τόσο όλες οι διαπραγματεύσεις θα καταλήγουν σε ναυάγια».

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Εξωτερικών συγκάλεσε το ΕΣΕΠ τρεις μέρες μετά το ναυάγιο της πενταμερούς Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό που διεξήχθη στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, στην οποία η Ελλάδα κατέβαλε κάθε προσπάθεια προκειμένου να συμβάλει με όλους τους δυνατούς τρόπους στη λύση του Κυπριακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς περιέγραψε τις προσπάθειες της ελληνικής αντιπροσωπείας και την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας η οποία, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του το Σάββατο το ΥΠΕΞ, διέψευσε όσους είχαν ελπίσει ότι κάτι θα άλλαζε στη στάση της, οδήγησε σε αδιέξοδο και τίναξε στο αέρα τη Διάσκεψη, αποκαλύπτοντας και επιβεβαιώνοντας τις πραγματικές της προθέσεις που στρέφονται ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

Αύριο, θα διεξαχθεί η προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να ενημερώσει το Σώμα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών ενώ δικαίωμα τοποθέτησης έχει και ο υπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.