ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΦΩΦΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ...

Τις προηγούμενες ημέρες αχός βαρύς ακούστηκε, πολλά ντουφέκια έπεσαν. Μήνα σε γάμο πέσανε μήνα σε χαροκόπι. Η Φώφη έκανε πόλεμο με τον Αλέξη Τσίπρα για τα επαχθή μέτρα που αυτός πήρε προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση. "Μας έβαλες θηλιά δεν μπορούμε να ανασάνουμε", του είπε. "Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω της ανταπάντησε ο πρωθυπουργός". Αναμφίβολα η εικόνα των δύο στο διάλογο που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ευνόησε περισσότερο την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ καθώς η Φώφη εμφανίστηκε ως αρχηγός με πυγμή, πέρασε στην αντεπίθεση και για πρώτη φορά, με τόση ένταση και αποφασιστικότητα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας, και δη κυβερνητικής, του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ακόμη και πριν έξι μήνες, στους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η άποψη για μελλοντική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ -είτε στο πλαίσιο της Κεντροαριστεράς είτε ακόμη και σε κυβερνητικό πεδίο- είχε αρκετούς οπαδούς. Τώρα είναι εξαιρετικά λίγοι αυτοί που υπερασπίζονται μια τέτοια θέση. Και συνεχώς λιγοστεύουν. Ακόμη και κάποια παπανδρεϊκά στελέχη, αλλά και παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη που είχαν τη γνώμη ότι Κεντροαριστερά χωρίς την Αριστερά δεν μπορεί να υπάρξει, πλέον λαμβάνουν αποστάσεις από την προσπάθεια αναζήτησης κοινών τόπων μεταξύ των δύο κομμάτων. Αντίθετα, φαίνονται να αυξάνονται τα στελέχη της Κουμουνδούρου που επιζητούν στρατηγική συνεργασία με τον "χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ". Και είναι λογικό αφού, λόγω των επαχθών μέτρων για το κλείσιμο της αξιολόγησης, αυξάνεται η κοινωνική και πολιτική πίεση από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που στη μεγάλη τους πλειοψηφία τους προέρχονται από το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Αυτή η πίεση συν φυσικά τα λίαν αρνητικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων ήταν άλλωστε και οι λόγοι που οδήγησαν τον πρωθυπουργό να απευθύνει, με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Νέα Σελίδα", πρόσκληση για "προοδευτική διακυβέρνηση μετά το τέλος των μνημονίων". Βεβαίως, ο απαξιωτικός είναι η αλήθεια τρόπος που το έκανε δημιούργησε μεγάλη δυσαρέσκεια στη Χαριλάου Τρικούπη και προσέθεσε περισσότερα επιχειρήματα στους πολιτικούς φίλους των Σημίτη και Βενιζέλου, που προτιμούν την κυβερνητική συμπόρευση με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διακεκριμένο στέλεχος της ΔΗΣΥ μας λέει: "Ο Τσίπρας μας κοροϊδεύει όταν αποφαίνεται: Θα χαιρόμασταν ειλικρινά αν (το ΠαΣοΚ) έβρισκε ξανά τον προοδευτικό του προσανατολισμό, αλλά και το κουράγιο να ανοίξει έναν ειλικρινή και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο με την κυβερνώσα Αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ". Και προσθέτει με οργή: "Εμείς να ξαναγίνουμε προοδευτικοί; Δεν κοιτάζει τα μούτρα του, που έγινε πιο δεξιός και από τη δεξιά. Με τον Καμμένο κυβερνά και με τις συμβουλές του Καραμανλή και του Παυλόπουλου. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά μας προτρέπει, ο αγύρτης, να βρούμε, λέει, και το κουράγιο να ανοίξουμε διάλογο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι έγινε και τώρα μας θέλει συνομιλητές και συνεταίρους; Δεν είμαστε πια δοσίλογοι, γερμανοτσολιάδες και μιάσματα;".

Όσοι πάντως γνωρίζουν καλά τον Τσίπρα και συνομιλούν μαζί του υποστηρίζουν ότι το προσκλητήριο του πρωθυπουργού για προοδευτική συνεργασία γίνεται για τέσσερεις λόγους: Πρώτον, επειδή αυτό το ζητάνε, και μάλιστα επιμόνως, και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές. Θέλει να δείξει ότι αυτός το επιδιώκει, αλλά η Φώφη και οι άλλοι της ΔΗΣΥ αρνούνται. Ελπίζει έτσι ότι οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες και ιδίως οι Γερμανοί και οι Γάλλοι (που στηρίζουν την κυβέρνηση και δυσκολεύονται να κατανοήσουν την άρνηση του ΠΑΣΟΚ να συμμαχήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ) "θα πιέσουν τους Έλληνες συντρόφους τους να στηρίξουν τον Αλέξη και την κυβέρνησή του".

Δεύτερον, καλώντας τη Φώφη Γεννηματά να πάρει θέση στην ατζέντα Μητσοτάκη, με στόχο "να διαπιστώσουμε τουλάχιστον αν βρισκόμαστε από την ίδια ή από την άλλη πλευρά της αβύσσου", προσπαθεί εντέχνως να της κολλήσει τη ρετσινιά ότι είναι "παρακολούθημα της δεξιάς και ουρά του Μητσοτάκη". Με αυτό τον τρόπο ελπίζει να διεγείρει τα παραδοσιακά αντιδεξιά και αντιμητσοτακικά αισθήματα του λεγόμενου ιστορικού ΠΑΣΟΚ ώστε να προκληθούν προβλήματα στο εσωτερικό της ΔΗΣΥ. Κυρίως όμως για να συγκρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους πασοκογενείς και αριστερόστροφους ψηφοφόρους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτον, θέλει να κατευνάσει τις αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου καθώς ολοένα και περισσότερα στελέχη της αρχίζουν να μην αισθάνονται βολικά με τους ΑΝΕΛ και την κυβερνητική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο. Η απάντησή του σε όσους βουλευτές ακόμη και υπουργούς τον πιέζουν να τα σπάσει με τον υπουργό Άμυνας και να συμμαχήσει με το ΠΑΣΟΚ και άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις είναι: "Βλέπετε, εγώ προσπαθώ, αυτοί δεν θέλουν. Κι όχι μόνον αυτό, θέλουν και να μας ρίξουν. Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είναι αναγκαστική αν θέλουμε να συνεχίσουμε να κυβερνάμε".

Και τέταρτον, επειδή το σχέδιο του για τις εκλογές είναι σ' αυτές να αναμετρηθούν δύο κόσμοι: της αριστεράς και της δεξιάς. Όλη του η προσπάθεια κατατείνει στο να κατοχυρωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ο αριστερός πόλος στο νέο διπολισμό της νέας μεταπολίτευσης και ο ίδιος να αναδειχθεί, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, σε ηγέτη του προοδευτικού κόσμου. Για να το επιτύχει αυτό θα πρέπει, μέσω της επίκλησης για προοδευτική διακυβέρνηση, να αθροίσει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις ώστε ο Μητσοτάκης να μην πάρει αυτοδυναμία, να μην υπάρχουν διαθέσιμοι κυβερνητικοί εταίροι και στις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν με απλή αναλογική, να συνεχίσουν αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις.

Κάποιες παλιές καραβάνες του ΠΑΣΟΚ, που έχουν έντονη την αίσθηση της πολιτικής και αντιλαμβάνονται την παγίδα που στήνει ο Τσίπρας θεωρούν πως η Φώφη αντί να απορρίψει την πρόταση Τσίπρα για συνεργασία πρέπει να του κάνει ρελάνς, αντιπροτείνοντάς του πράγματα που θα τον εκθέσουν στον κόσμο της Κεντροαριστεράς. "Ο Τσίπρας", λένε, "κάνει προτάσεις συνεργασίας ξέροντας ότι θα τις απορρίψουμε. Έτσι βγαίνει αυτός κερδισμένος κι εμείς χαμένοι στους προοδευτικούς και αντιδεξιούς ψηφοφόρους. Κάνει ότι έκανε και στο ΚΚΕ μετά τις εκλογές του Μαΐου 2012. Συνεχώς του πρότεινε να συμφωνήσουν σε αριστερή κυβέρνηση και μάλιστα κάποια στιγμή είπε ότι θα μπορούσε πρωθυπουργός να είναι η Παπαρήγα. Το ΚΚΕ απέρριπτε τις προτάσεις με αποτέλεσμα στις εκλογές του Ιουνίου ο Περισσός να χάσει τη μισή εκλογική του δύναμη. Από το 8,48% έπεσε στο 4,51% και από 26 βουλευτές περιορίστηκε στους 12. Ο ΣΥΡΙΖΑ από το 16, 78% πέταξε στο 26,89% και ουσιαστικά μπήκε στην ευθεία για την κατάκτηση της κυβερνητικής εξουσίας. Οι αριστεροί ψηφοφόροι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν την άρνηση της ηγεσίας του ΚΚΕ. Οι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι, που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να έχουν απογοητευθεί από τον Τσίπρα, όμως δεν θέλουν να επιστρέψουν και στο ΠΑΣΟΚ που θα συνεργαστεί ξανά με τη ΝΔ και μάλιστα με αρχηγό τον Μητσοτάκη. Αυτή είναι η παγίδα, αυτή πρέπει να αποφύγουμε".

Ο τρόπος που προτείνουν για να πέσει ο ίδιος ο Τσίπρας στην παγίδα που στήνει, και όχι η ΔΗΣΥ, είναι ο εξής: "Να πούμε στον Τσίπρα, 1) διώξε τον Καμμένο, 2) ζήτα συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό "γερμανοτσολιάς", 3) κάνε αυτοκριτική για τα λάθη, ιδίως της πρώτης σου κυβέρνησης, 4) παραδέξου τις ευθύνες Καραμανλή για την κρίση και τα μνημόνια και 5) έλα να συμφωνήσουμε σ' ένα πρόγραμμα δέκα σημείων εξόδου από την κρίση και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας δεν πρόκειται να διώξει τον Καμμένο και επίσης είναι δύσκολο να επιτεθεί στον Καραμανλή. Όσο δεν θα το κάνει εμείς θα κερδίζουμε κι αυτός θα εκτίθεται, ενώ θα έχει προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός του καθώς είναι αρκετοί, ακόμη και στην κοινοβουλευτική του ομάδα, που θέλουν αφενός να απαλλαγούν από τον Καμμένο και αφετέρου δεν κατανοούν το κόλλημα με τον Καραμανλή"

Η Φώφη Γεννηματά δεν συμφωνεί με αυτή την προσέγγιση. Αμφισβητεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυρίαρχη δύναμη στον προοδευτικό πόλο ή ακόμη κι αν συνεχίζει αριθμητικά, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, να είναι, διαγενομένου του χρόνου και των εξελίξεων θα χάσει και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Θεωρεί ότι το δίλλημα δεν είναι με τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη, αλλά εθνική συνεννόηση ή καταστροφή. Βεβαίως, με αυτό τον τρόπο η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ξεφύγει αφενός από το δρόμο της κυβερνητικής συνεργασίας με τον Μητσοτάκη που τη σπρώχνουν οι Κ. Σημίτης, Ευάγγ. Βενιζέλος, Ανδρ. Λοβέρδος και άλλοι και αφετέρου από την πίεση να συνταχθεί με όσους επιθυμούν μέτωπο προοδευτικής διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και προσπαθεί να ξεφύγει επειδή γνωρίζει ότι στις συνθήκες ακραίας πόλωσης που θα γίνουν οι επόμενες εκλογές ελάχιστοι είναι αυτοί που θα ψηφίσουν ένα κόμμα του οποίου ο ρόλος είναι συμπληρωματικός των δύο μεγάλων.

Το πιθανότερο λοιπόν, με οδηγό και το καλό κλίμα που δημιουργήθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της ΔΗΣΥ, είναι να επιχειρήσει εκ νέου να βρει σημεία επαφής με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Από τα ΔΙΦΛΩΡΑ (την τριάδα δηλαδή των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ που συνεκρότησαν την Ώρα Αποφάσεων ως κεντροαριστερό μαξιλάρι του Μητσοτάκη, όπως λένε οι κακές γλώσσες) ήδη απέσπασε -και μάλιστα με χαρακτηριστική ευκολία- τον Γιάννη Ραγκούση, ενώ ευελπιστεί και στην προσχώρηση κάποιων, μεσαίου πολιτικού βεληνεκούς, πασοκογενών, με διακριτή όμως δραστηριότητα σε κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, οι οποίοι τους επόμενους μήνες ενδέχεται να λάβουν αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εν κατακλείδι Φώφη, Γιώργος και λοιποί της ΔΗΣΥ θα επιχειρήσουν να φτιάξουν αυτοί την προοδευτική συμμαχία κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων που θα εκθρονίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα από την δεσπόζουσα θέση που σήμερα κατέχουν στον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Στόχος φιλόδοξος. Όμως στην πολιτική, όπως και στη ζωή, το να κερδίζεις μπορεί να μην είναι το παν, αλλά το να θες να κερδίζεις είναι. Και στο ΠΑΣΟΚ θέλουν πολύ να καταγάγουν μια νίκη επί του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο χώρος της Κεντροαριστεράς η αλήθεια είναι ότι προσφέρεται...

10 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. freeman 12:42 07/07/2017

  Να θυμηθούμε και το αυθεντικό «Λεφτά υπάρχουν» χωρίς παραχαράξεις!
  «Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο. Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των ημέτερων και των ισχυρών στη χώρα μας.» Και ακόμη, «Λεφτά υπάρχουν, εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία. Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρυσμα. Οι κρίσεις θα επανέρχονται…»
  Μνήμων

  . . . και για να προλάβω τα ΚαραμανλοΤσιπρικά τρόλια . . . Global Γαπ-Ομιλία Κρήτη-12/10/08 : ||ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,ΒΡΈΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΓΡΉΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΆΠΕΖΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ-ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ || . Αφιερωμένο στα ντόπια πολιτικά ΖΩΑ που ΔΕΝ, ή που ΣΚΟΠΙΜΑ ΥΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ πως ΔΕΝ , ΚΑΤΑΛΑΒΆΙΝΟΥΝ, ότι μιλούσε για τα ΔΙΣ-ΤΡΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΕΝ – ΓΟΥΑΝ- ΣΤΕΡΛΙΝΕΣ με τα οποία οι Κεντρικές Τράπεζες FED, EKT κλπ ΣΤΗΡΙΞΑΝ την ΤΡΑΠΕΖΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ που παράπαιε εκτεθειμένη ΆΜΕΣΑ ή ΕΜΕΣΑ στα τοξικά , της ΈΝΑ ΜΟΛΙΣ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ αιφνίδια πτωχευμένης την 15/9/2008, Lehman Brothets.
  freeman

 2. Vas_Pap 10:50 06/07/2017

  Προς τι η αναλυση? Αυτα θα απαντηυουν τελεσιδικα με την πρωτη φθινοπωρινη δημοσκοπηση του Χειμωνα,αρχες Οκτωβρη. Εκτος αυτου θα κριθει και ο χρονος των εκλογων. Αν η φθορα συνεχισει να ειναι 1% τον μηνα,οι «προβλεψεις» ειναι προφανεις.

 3. — ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ κ. ΦΕΛΕΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ
  EVENING REPORT ΣΤΙΣ 04/07, ΣΤΟ ACTION24 KAI ΔΙΕΚΡΙΝΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΧΕΡΙΑ, ΜΙΑ
  ΑΝΕΣΗ ΣΤΟ ΝΑ ΠΡΟΣΑΠΤΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ
  ΤΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ.
  — ΛΟΓΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΩ-
  ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΕΛΟΙΟΛΟΓΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΟΣ,
  ΤΟ ΜΠΑΜΙΟΛΟΓΟΣ Κ.Α.
  — ΛΟΓΩ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΗΜΜΕΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΣΥΝΗΣ
  ΤΟΥ, ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ,
  ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΓΕΛΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΙΜΩΣ΄’Η ΜΗ, ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΣΕ ΣΟΒΑ-
  ΡΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΓΝΩΣΕΙΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ, ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ
  Κ.Α. ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.
  — ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΕΛΟΙΟΛΟΓΟΣ Ο κ. ΦΕΛΕΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΟΤΗΤΑ
  ΧΙΛΙΩΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟ-
  ΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΠΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΟ ΘΡΑΣΟΣ, ΑΝΕΡΥ-
  ΘΡΙΑΣΤΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΩΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΙΖΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΙΣΩΝΕ…..
  — ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΤΑΓΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΚΛΕΚΤΟΤΑΤΕ ΜΟΥ
  κ. ΦΕΛΕΚΗ !!!

 4. AK 20:57 05/07/2017

  Άραγε εκεί στη ΔΗ.ΣΥ. ξέρουν τι πραγματικά αντιπροσωπεύουν; Είναι υπέρ της διακυβέρνησης 2009-2011 ή όχι; Είναι υπέρ της διακυβέρνησης 2012-2014 ή όχι; Μπορούν να συνυπάρξουν Παπανδρέου και Βενιζέλος; Και πάνω από όλα: Τι σημαίνει κεντροαριστερά σήμερα; Αν γινόταν τώρα αυτοδύναμη κυβέρνηση η ΔΗ.ΣΥ. τι πολιτικές θα εφάρμοζε; Δεν θα υποχρεωνόταν να εφαρμόσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις; Δεν θα έπρεπε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που το εκλογικό ακροατήριο που υποτίθεται ότι απευθύνεται δεν τις θέλει; και αν γίνει αξ. αντιπολίτευση τι αντιπολίτευση θα ασκήσει; Στα τελευταία ερωτήματα δυστυχώς δεν έχουμε συγκεκριμένες απαντήσεις προς το παρόν

 5. ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

  ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ

  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ

  • Σιγά, μη σκίσεις κα “να καλσόν. Να δούμε τι θα λες σε ένα χρόνο από τώρα ρε πρασινομαγκίτη οπαδέ του Σημίτη, του Άκη, του Παπαντωνίου, του Τσουκάτου, του Γείτονα, του Πρωτόπαππα και των άλλων σοσιαληστών.

   • κάτσε φρόνιμα εκεί που σε έχουν διορίσει και μην ασχολείσαι ειδικά με τον Σημίτη…

    πέσε στα τέσσερα να υπογράφεις μνημόνια μαζί με τον …προοδευτικό Καμμένο

   • Κάτσε να συγκυβερνάς με το παυλόπουλο τον πολλάκη κι τον παπαγγελόπουλο κι άσε τις εξυπνάδες

  • Uncle. K 12:26 05/07/2017

   Τό μίσος ειναι κακό πράγμα αγαπητέ κύριε.
   Έχει καιρό που κατάλαβα οτι εδώ στο καφέ Φελέκη γίνεται διαγωνισμό μαλακίας, αλλά οτι θά γράφατε, η καλύτερα οτι ένα άρθρο του Φελνικο θα ενέπνεε μια τέτοια ποιητική διασκευή δεν το περίμενα.
   Εσεις ο αηδογράφος αγαπητέ κύριε, μέ τό καλοκαιρινό αυτό «αέρισμα» πλουτίσατε τήν «Ελληνική μαλάκιο γραφιά» σας αξίζει για το Νόμπελ και (ανάλογα μετο φύλο) ένα σκουφί κόκκινο ή μαύρο φερετζέ από καθαρό μετάξι, από μένα.

  • S. Porky 13:06 05/07/2017

   Αλλαχ καί Βιλλάχ οι Τουρκόσποροι. 400χρόνια άγαμούσαν τήν Ελλάδα οι Τούρκοι, δεν ηταν ουτε ένα ουτε δυό, έ άφηναν και μπάσταρδα πίσω τους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.