ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα αναίρεση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Νέα αναίρεση ασκήθηκε σήμερα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος είχε απαλλαγεί πρόσφατα, για δεύτερη φορά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

Η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου έκανε δεκτή αίτηση για αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο απηλλάγη ο Ανδρέας Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση εντοπίζοντας στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για Γεωργίου νομικούς λόγους,για τους οποίους και εισηγείται την επανεξέταση της υπόθεσης.

Η υπόθεση Γεωργίου που απασχολεί χρόνια τη δικαιοσύνη, αποτέλεσε πρόσφατα σημείο αναφοράς και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ενόψει του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς εκπρόσωποι των θεσμών έθεσαν το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας η υπόθεση αυτή να κλείσει.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Τρεις φορές συνολικά κατηγορήθηκε ο κ. Ανδρέας Γεωργίου και τις δυό αθωώθηκε .
  Θα αθωωθεί και την τρίτη όταν και αν τελικά θα εξετασθεί από το Συμβούλιο Των Εφετων στην πρόσφατα κατασκευασμένη κατηγορία που υποπτεύομαι, ότι μιά πρώην κυρία ΠτΑΠ επηρεάζει τόσο εμφανώς και τόσο κακόγουστα γιά τη Ελληνική Δικαιοσύνη .
  Νομίσαμε ότι τα έργα και οι ημέρες του εισαγγελέα Σανιδά είχαν παρέλθει ….Μα δε ….
  Ετσι γιά μιά τόσο σοβαρή κατηγορία που αναγκάζει και τους δανειστές μας να πάρουν θέση και μάλιστα να μας αναγκάσουν να αποζημιώσουμε το θύμα και με δόλο κατηγορούμενο κ. Γεωργίου , δεν θα έπρεπε να τιμωρηθούν ΟΙ ΣΚΕΥΟΡΟΙ ;
  Αλλωστε Το κυρίως επιχείρημα τους ότι φουσκωθηκαν από τον Γεωργίου τα ελλείμματα του Καραμανλή ΓΙΑ να ΜΠΟΥΜΕ στο ΠΡΟΡΓΑΜΜΑ, είναι από μόνον του γελοίο.
  Καθώς μπήκαμε στο προγραμμα αυτό που υπογράφτηκε στις 3 Μαίου του 2010 , ενώ την ΕΛΣΤΑΤ , ανέλαβε ο Γεωργίου στις 29 Ιουνίου του 2010 .
  Για να δούμε και τον ρόλο της κ. Γεωργαντά ( που κατήγγελλαν την ταχα παρανομία ) για τα κίνητρα της …

 2. freeman 18:42 19/07/2017

  Ο Καραμανλισμός ελένχει την Θέμιδα. Δικαίωση Γεωργίου , άρα δικαίωση Παπακωνσταντίνου , άρα ΔΙΚΑΙΩΣΗ Παπανδρέου ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ . . . ενοχή Κοντοπυράκη, άρα ένοχή Παπαθανασίου, άρα ΕΝΟΧΟΣ ο 8 χρόνια εξ-επιτούτου Μουγκός-αναπολόγητος Καραμανλής . AMEΣΑ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ για τα επισήμως πλαστά Greek statistics 2007-2009 (ΒΛ: Επίσημο Πόρισμα Επιτροπής Ευρωπαικού Κοινοβουλίου 24/2/2014) .
  Να πληρώσουμε ΟΛΟΙ εμείς τα Καραμανλο-υπερασπιστικά δικαστικά έξοδα (ΚΑΘΩΣ ΣΤΟΧΟΣ του αριστεροδεξιού 8ετούς Γεωργίου-GATE ,ήταν η ΑΠΑΛΛΑΓΗ-ΞΕΠΛΥΜΑ ΡΑΦΗΝΙΟΥ & ΠΑΚΗ από τα Δημοσιονομικά εγκλήματα τους 2004-2009), ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΓΗ από προσωπική περιουσία Καμένου, Γεωργαντά, Λογοθέτη. . . ΚΑΙ ταυτόχρονα, Γεωργίου, ΜΗΝ τους ΛΥΠΗΘΕΙΣ . . . πάρτους και τα σώβρακα !
  18 Ιουνίου 2013: H 5η Ειδική Ανακρίτρια Πρωτοδικείου Αθηνών Πεδιαδίτη απαλλάσσει τον Γεωργίου για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ .
  26 Μαΐου 2015: Ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας, προτείνει απαλλαγή Γεωργίου για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ.
  21 Ιουλίου 2015: Το 1149/2015 βούλευμα Συμβουλίου Εφετών Αθηνών , έκρινε να μην γίνει κατηγορία κατά του κ. Γεωργίου και δύο ακόμα στελεχών της Αρχής για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ .
  18 Νοεμβρίου 2016: Την απαλλαγή του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης προτείνει ο εισαγγελέας, Ιωάννης Κούτρας, προς το Συμβούλιο Εφετών.
  26 Μαίου 2017: Την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμα στελεχών της Αρχής από την κατηγορία της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009 προκειμένου η χώρα να μπει στο μνημόνιο, αποφάσισε με το υπ’ αριθμόν 969/2017 βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.
  ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΜΙΣΘΑ ΤΡΟΛ. . . ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕ. . . ΞΑΝΑ ΑΘΩΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ για την ΕΛΣΤΑΤ , για την ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΜΥΘΑ που ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕ-ΔΙΧΑΣΕ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ στο 8χρονο θανάσιμο για την πραγματική οικομνομία υφεσιακό σπιράλ και στην Καμένη – Ψεκασμένη ΑΚΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ φασιστική βία.
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ Kαραμανλο-ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ σανό , μετά από 5 ανεξάρτητες Δικαστικές Κρίσεις Δικαστικών Οργάνων απαλλακτικές ΟΛΕΣ για τον Γεωργίου (ότι ΔΕΝ στοιχειοθετείται ΚΑΝ ΑΔΙΚΗΜΑ για ΠΑΡΑΠΟΜΠΉ σε Δίκη !!!) , ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ η Καραμανλολάγνα Εγκάθετη Ανώτατη Δικαιοσύνη , ας αποδεκτεί την Συνταγματική Ανεξαρτησία του Θεσμού της Δικαστικής Εξουσίας του Πολιτεύματος και ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ, σεβόμενη τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις των αρμόδιων κατώτερων λειτουργών της αλλά και αρμόδιων Δικαστικών Συμβουλίων της .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.