ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ

Νέες επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του οινοποιείου Semeli

Semeli

Επένδυση που ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ υλοποιεί η εταιρεία Semeli, με στόχο την αναβάθμιση της διαδικασίας παραγωγής και των χώρων υποδοχής και φιλοξενίας της οινοποιητικής μονάδας στη Νεμέα. Η επένδυση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2018.

Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Λεωνίδας Νασιάκος, οινολόγος και γενικός διευθυντής της εταιρείας, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις στο χώρο της ελληνικής οινοποιίας. Συνολικά, η εταιρεία έχει υλοποιήσει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της, η Μυρτώ Σάλλα, μέτοχος και μέλος του ΔΣ της Semeli, επεσήμανε ότι η επένδυση αναβαθμίζει τον χώρο παραγωγής με state of the art εξοπλισμό και σύγχρονα συστήματα οινοποίησης, αναδεικνύοντας το οινοποιείο σε σημείο αναφοράς, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για το εξωτερικό.

Οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις θα γίνουν με σκοπό να δημιουργηθεί στο οινοποιείο ένα σύγχρονο εκθετήριο και πωλητήριο κρασιών, καθώς και ξεχωριστοί χώροι γευσιγνωσίας, εκπαίδευσης και παρουσίασης των προϊόντων. Συγχρόνως, η μεγάλη αίθουσα θα διατίθεται και για ιδιωτικές εκδηλώσεις, ενώ αναδιαμορφώνεται το κελάρι, όπου επεκτείνονται και εξελίσσονται οι σύγχρονες και ποιοτικές μέθοδοι παλαίωσης, ενώ δημιουργούνται οι υποδομές που θα φιλοξενήσουν μοναδικές οινικές εμπειρίες των φίλων του κρασιού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.