ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για τον τραυματισμό του από λακκούβα

Ο Κώστας Φιλιππίδης ζητά αποζημίωση 538.000 από το ΟΑΚΑ

Στη Δικαιοσύνη προσέϕυγε ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης διεκδικώντας από το ΟΑΚΑ  αποζημίωση ύψους άνω των 530.000 ευρώ, λόγω του  πρόσϕατου τραυματισμού του από μία λακκούβα  στο χώρο της προπόνησής του, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός σημαντικών αγώνων  στους οποίους θα συμμετείχε με αξιώσεις για την κατάκτηση μεταλλίων και είχε  προπληρώσει εισιτήρια για τον ίδιο και τον προπονητή του Δημήτρη Κυτέα.

Ο Κ. Φιλιππίδης , ο οποίος επανειλημμένως είχε  ζητήσει από τη διεύθυνση του ΟΑΚΑ να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την επισκευή του  επίμαχου σημείου, που έγινε ο τραυματισμός του,  στρέϕεται τώρα δικαστικά  με αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του Βασίλη Χειρδάρη.

Σύμϕωνα με όσα αναϕέρονται στο ιστορικό της αγωγής: «Η προετοιμασία  για το άθλημά γίνεται αποκλειστικά και μόνον στο  ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης»), που ανήκει στο εναγόμενο (σ. στο ΟΑΚΑ ), το οποίο  είναι το μοναδικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα  στο οποίο δύναται να προπονηθεί αθλητής των δικών μου δυνατοτήτων.  Συγκεκριμένα η προπόνηση διεξάγεται μόνον σε ένα χώρο του ΟΑΚΑ και δη στο κλειστό βοηθητικό στάδιο, παρότι στο  εξωτερικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχουν οι διάδρομοι και οι βαλβίδες του άλματος επί κοντώ, το ταρτάν όμως (του εξωτερικού σταδίου) έχει κριθεί εντελώς ακατάλληλο, με αποτέλεσμα να πραγματοποιώ τις προπονήσεις μου αποκλειστικά στο κλειστό βοηθητικό στάδιο. Στο κλειστό δε βοηθητικό στάδιο του ΟΑΚΑ υπάρχει ένας και μοναδικός διάδρομος για το άλμα επί κοντώ. Το ταρτάν στο τέλος του διαδρόμου αυτού πριν ο αθλητής επιχειρήσει το τελικό άλμα είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια λακκούβα η οποία, όλη αυτή τη χρονική περίοδο, καλυπτόταν  πρόχειρα από κομμάτι ταρτάν».

Το κακό συνέβη στις 19 Ιουνίου 2017, τη στιγμή, που όπως αναϕέρει ο παγκόσμιος πρωταθλητής «επιχειρούσα κατά την διάρκεια της προπόνησής μου, το τελευταίο βήμα πριν  το άλμα». Και τότε  «εξαιτίας κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου, το οποίο υποχρεούται να  διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο,  πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακκούβα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το πόδι μου να βρεθεί στην παραπάνω λακκούβα,  μήκους πενήντα (50) εκατοστών, βάθους τριών (3) εκατοστών και πλάτους δεκαπέντε (15) εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης  του εναγομένου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος».

Ο σοβαρός τραυματισμός του είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει εκτός γηπέδων και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα  σημαντικό διάστημα για τον ίδιο , καθώς  είχε μπροστά του τρεις  διεθνείς αγώνες.

Όπως  αναϕέρεται στην αγωγή : «Η προπονητική προετοιμασία αϕορούσε την συμμετοχή μου στην διοργάνωση του Diamond League (αγώνες που  συμμετέχουν κορυϕαίοι αθλητές από όλο τον κόσμο, είναι δηλ. μικρότερης κλίμακας παγκόσμιοι αγώνες κλασσικού αθλητισμού)  που διοργανώνει και εποπτεύει η Διεθνής Ένωση Κλασσικού Αθλητισμού  Ομοσπονδιών (ΙAAF)  και συγκεκριμένα την συμμετοχή μου στους διεθνείς αγώνες που διεξήχθησαν στο Παρίσι (1-7-2017), Λωζάνη (6-7-2017), Μαρόκο (16-7-2017) και Μονακό (21-7-2017)».

Ιδιαίτερο κεϕάλαιο της αγωγής αϕιερώνεται στις προσπάθειες  που έκανε τόσο ο ίδιος ο πρωταθλητής, όσο και ο προπονητής του για  την έγκαιρη αποκατάσταση της λακκούβας. Ωστόσο,  - σύμϕωνα πάντα με τα  αναγραϕόμενα  στο ιστορικό της αγωγής του - «παρά τις διαμαρτυρίες μας και τις συνεχείς οχλήσεις εμένα και του προπονητή μου για την επίλυση του παραπάνω προβλήματος, και την ενημέρωση αυτών ακόμα και για την ανωτέρω προσϕορά της παραπάνω εταιρίας,  η διοίκηση του εναγομένου συνέχισε να αδιαϕορεί και δεν προχώρησε σε οιαδήποτε απόϕαση ή ενέργεια για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την διόρθωση, επισκευή και αποκατάσταση του χώρου που περιείχε την λακκούβα. Αντίθετα, απέρριψε και την σχετική πρόταση του ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών και βελτίωση των υποδομών».

Το θέμα τους τραυματισμού του Κ. Φιλιππίδη απασχόλησε  τον Τύπο και έϕτασε μέχρι τη Βουλή Δράμας , με  ερώτηση της κας Χαράς Κεϕαλίδου, η οποία  κατέθεσε σχετική ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Κονιόρδου και τον αρμόδιο Υϕυπουργό κο Βασιλειάδη, αναϕορικά με την εξαιρετικά κακή κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, οι οποίες ευθύνοντο για τον τραυματισμό μου.

Ο Κ. Φιλιππίδης  αναρρώνοντας και βάζοντας στόχο τους επόμενους αγώνες και  μία θέση στο βάθρο, αναμένει τώρα από τη Δικαιοσύνη να  ικανοποιήσει το αίτημά του για αποζημίωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.