ΚΟΣΜΟΣ

Από οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας του λόγου

Ο Τραμπ «έφαγε» μήνυση γιατί μπλόκαρε χρήστες του Twitter

Μια οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας του λόγου ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε μήνυση στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, επειδή μπλόκαρε χρήστες του Twitter από τον λογαριασμό που διατηρεί στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (@realDonaldTrump), υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο o Ρεπουμπλικάνος παραβιάζει την Πρώτη Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος.

Η αγωγή, που κατατέθηκε από το Knight First Amendment Institute του Πανεπιστημίου Κολούμπια στην Νέα Υόρκη και στηρίζουν αρκετοί ατομικοί χρήστες του Twitter, αναφέρει ότι ο Τραμπ μπλόκαρε αρκετούς λογαριασμούς του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, οι κάτοχοι των οποίων αναδημοσίευσαν αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου με επικριτικά ή χιουμοριστικά σχόλια.

Σύμφωνα με την αγωγή, το μπλοκάρισμα από τον Τραμπ σε αυτούς τους λογαριασμούς ισοδυναμεί με μια αντισυνταγματική προσπάθεια κατάπνιξης αντίθετων φωνών.

Επειδή ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χρησιμοποιεί συχνά το Twitter για να προβεί σε πολιτικές δηλώσεις, ο λογαριασμός του αποτελεί ένα δημόσιο φόρουμ από το οποίο η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλείει πολίτες με βάση τις απόψεις τους, υπογραμμίζεται στο έγγραφο. Οι χρήστες του Twitter δεν μπορούν να δουν ή να απαντήσουν σε tweets από λογαριασμούς από τους οποίους έχουν μπλοκαριστεί.

Ο Λευκός Οίκος δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για κάποιο σχόλιο. Τον περασμένο μήνα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σον Σπάισερ δήλωσε ότι τα tweets του Τραμπ θεωρούνται «επίσημες δηλώσεις του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών».

Την μήνυση συνοδεύει μια επιστολή του Ινστιτούτου που εστάλη τον περασμένο μήνα στον Τραμπ, η οποία προειδοποιεί για την άσκηση μήνυσης στην περίπτωση που οι χρήστες δεν ξεμπλοκαριστούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.