ΚΟΣΜΟΣ

Διαψεύδει η Σαουδική Αραβία

ΟΗΕ: Ο αραβικός συνασπισμός σκότωσε τους 42 πρόσφυγες στην Υεμένη

Η επίθεση εναντίον ενός πλοιαρίου που μετέφερε πρόσφυγες στα ανοικτά της Υεμένης τον Μάρτιο και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 42 ανθρώπων εξαπολύθηκε από τον αραβικό συνασπισμό υπό τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του ΟΗΕ.

Ένα ελικόπτερο άνοιξε πυρ εναντίον του πλοιαρίου αυτού στο οποίο επέβαιναν 140 άνθρωποι, προκαλώντας τον θάνατο 42 εξ αυτών και τον τραυματισμό ακόμη 34, μια ενέργεια που αποτελεί παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, επισημαίνει η έκθεση.

«Το πλοιάριο δέχθηκε σίγουρα επίθεση από ένα επιθετικό ελικόπτερο το οποίο έφερε όπλα διαμετρήματος 7,6 χιλιοστών», εξηγεί η έκθεση, που παρουσιάστηκε από εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Ο αραβικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία είναι η μοναδική δύναμη που εμπλέκεται σε αυτή τη σύγκρουση η οποία έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει επιθετικά ελικόπτερα σε αυτή την περιοχή», τονίζεται.

Οι δυνάμεις του αραβικού συνασπισμού, που στηρίζουν τον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, διαψεύδει ότι στρατεύματά του ήταν παρόντα στην περιοχή της Χοντέιντα, όπου δέχθηκε επίθεση το πλοιάριο.
«Ο συνασπισμός δεν άνοιξε πυρ σε αυτή την περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνασπισμού, ο στρατηγός Άχμεντ Ασίρι.

Δύο ακόμη επιθέσεις που εξαπολύθηκαν από ελικόπτερα ή πολεμικά πλοία εναντίον αλιευτικών στις 15 και 16 Μαρτίου προκάλεσαν τον θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, σύμφωνα με την έκθεση του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.