ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώσεις

Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση για την τοποθέτηση Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο

Vasiliki_Thanou_Xristofilou

Αντιδράσεις προκαλεί η τοποθέτησή της ως άμισθης προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού, δέκα μόλις ημέρες μετά την αποχώρηση της, από την ηγεσία του Αρείου Πάγου

Ομαδικά πυρά δέχεται η κυβέρνηση για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου ως άμισθης προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Μια κίνηση μόλις δέκα ημέρες μετά την αποχώρηση της, από την ηγεσία του Αρείου Πάγου λόγω συνταξιοδότησης.

Από την Νέα Δημοκρατία με δεικτικό τρόπο σχολιάζει την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο! Ο ΠτΑΠ πρέπει να είναι υπερκομματικός, εδώ δεν πέρασε εβδομάδα από την λήξη της θητείας της…» έγραψε στο twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης με δήλωσή του για την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο νομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού εξέφρασε την ανησυχία του και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τη διάκριση των εξουσιών.

Η πλήρης δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Η μετακίνηση της κυρίας Θάνου από τη θέση της προέδρου του Αρείου Πάγου στη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα εντείνει τις ανησυχίες μας για το πού οδηγείται η χώρα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα όριο αυτοσυγκράτησης και αδιαφορούν εντελώς για αυτό που αποτελεί θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας, δηλαδή την διάκριση των εξουσιών. Το Ποτάμι αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένο για το γεγονός ότι αντιμετώπισε εδώ και καιρό την κ. Θάνου όχι ως ανώτατη δικαστικό αλλά ως όργανο της κυβέρνησης. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν δικαστές - ευτυχώς λίγοι ελπίζουμε - που είναι έτοιμοι να δώσουν γη και ύδωρ στην εκτελεστική εξουσία κυνηγώντας θέσεις, αδιαφορώντας για το κακό που προκαλούν στην δικαιοσύνη και τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπουν στην κοινωνία».

«Η τοποθέτηση της κας Θάνου στο Πρωθυπουργικό Γραφείο είναι εσφαλμένη. Η δικαιοσύνη δεν αρκεί να είναι ,αλλά και να φαίνεται ανεξάρτητη», δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης τόνισε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί παλαιότερη πρότασή του που προέβλεπε την επιβολή απαγόρευσης σε δικαστικούς λειτουργούς να αναλαμβάνουν παρόμοια αξιώματα πριν το πέρας 3 ετών από την συνταξιοδότηση τους.

Ο κ. Σεβαστίδης, αναφερόμενος και στις επιθέσεις Πολάκη και Παπαγγελόπουλου σε δικαστικούς λειτουργούς είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει έναν εσωτερικό εχθρό που εμποδίζει τη φιλολαϊκή της πολιτική και αυτός ο εχθρός είναι η δικαιοσύνη. Γίνεται - πρόσθεσε - προσπάθεια να φανεί ότι η δικαιοσύνη εμποδίζει τη φιλολαϊκή διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Μερικοί το λεν χειραγώγηση της Δικαιοσύνης , και άλλοι επιβράβευσης των » δικών μας Δικαστών » !
  Υπάρχει και η τρίτη εκδοχή , η απορρέουσα από τις πράξεις και τα καμώματα της ίδιας της κ. Βασιλικής Θάνου με τα οποία έχει πληγώσει ίσως ανεπανόρθωτα τον ίδιο τον θεσμό : Στην αρχή , όταν δέχθηκε την πονειρή πρόταση του πρωθυπουργού, ο οποίος παρέκαμψε την Δικαστική επετηρίδα προκειμένου να την ορίσει ΠτΑΠ και εκείνη δεν τον απέτρεψε για «σύγκρουση καθηκόντων» , εφόσον υπηρτούσε μέχρι τότε συνδικαλιστικα συμφέροντα.
  Το ότι πήγε να νοθεύσει άρθρο του Συντάγματος προκειμένου να κολλήσει για περισσότερα χρόνια στην καρέκλα της , δεν το αναφέρω καν .
  Τώρα δε, με την επιλογή της να υπηρετήσει τον άνευ τσίπας κ. Τσίπρα στο πρωθυπουργηκό του Γραφείο για πολιτικούς σκοπούς,
  μέσα σε μιά εβδομάδα μετά την συνταξιοδότηση της , γίνεται αντικείμενο δικαιολογημένης χλεύης από παντού …..
  Το «άμισθη » που προβάλουν κυβέρνηση και κ. Θάνου δεν μπερδεύει κανέναν ,
  γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι τα «έξοδα κίνησης » στην καινούργια της θέση θα καλύπτουν πολλά από τα ευτελή κίνητρα της κυρίας αυτής που σαν φελλός θα επιπλέει για πολύ καιρό στο μέλλον.
  Όπως ο κ. Παπαγγελοπουλος π.χ που μπήκε στην κυβέρνηση του Τσίπρα, ή ο Αθανασίου που ήταν στην Κυβέρνηση του Σαμαρά !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.