ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2013

Πέντε εβδομάδες ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με κέρδη 2,27%, πάνω από τα επίπεδα των 850 μονάδων, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που τελειώνει, συμπληρώνοντας πέντε συνεχόμενες εβδομάδες ανόδου, κάτι που έχει να σημειωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2013.
xrimatistirio

Η άνοδος της αγοράς συνοδεύεται και από υψηλό τζίρο, κόντρα στην υποτονικότητα που χαρακτηρίζει παραδοσιακά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η χρηματιστηριακή αγορά έχει αρχίσει να αποτυπώνει στο ταμπλό το σοβαρό ενδεχόμενο, η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών καταγράφεται πολύ έντονο τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, όταν και παραδοσιακά ο όγκος των συναλλαγών υποχωρεί, το ΧΑ έχει επιδείξει τις τελευταίες ημέρες έντονη συναλλακτική δραστηριότητα, ενδεικτικό του ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει ενεργό για τις προοπτικές της εγχώριας κεφαλαιαγοράς.

Τεχνικά η διάσπαση των 855 μονάδων μπορεί να οδηγήσει την αγορά στην επόμενη αντίσταση των 880 μονάδων, ενώ στηρίξεις εντοπίζονται στις 830 και χαμηλότερα στις 800 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε την εβδομάδα στις 856,47 μονάδες, έναντι 837,43 μονάδων της προηγούμενης εβδομάδας, σημειώνοντας άνοδο 2,27%. Aπό τις αρχές Ιουλίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 3,97%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει υψηλά κέρδη 33,07%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.