ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο για την έξοδο στις αγορές

Ποτάμι: «Στις αγορές χωρίς νταούλια»

Καλωσορίζουμε την προσγείωση του κ.Τσίπρα στην πραγματικότητα μετά από 2,5 χρόνια, σημειώνει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

Να συγκριθεί το επιτόκιο που θα επιτύχει η Ελλάδα με την έξοδό της στις αγορές με εκείνο που δανείζονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι με το 2014 καλεί την κυβέρνηση Το Ποτάμι. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος, την έκδοση του πενταετούς ομολόγου την έχουν αναλάβει πέντε μεγάλες διεθνείς τράπεζες που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποκαλούσαν "κοράκια", ενώ σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να βγει η χώρα στις αγορές που ξόρκιζε κάποτε, αλλά χωρίς νταούλια και ζουρνάδες. Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι «για να δανείζεται η χώρα με βιώσιμα επιτόκια, χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική και με υγιή δημόσια οικονομικά. Χρειάζεται μακρυπρόθεσμος σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός του κράτους και χτίσιμο εμπιστοσύνης. Πράγματα ασύμβατα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής:

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να βγούμε στις αγορές που ξόρκιζε κάποτε, αλλά χωρίς νταούλια και ζουρνάδες. Πέντε μεγάλες διεθνείς τράπεζες, από αυτές που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποκαλούσαν “κοράκια”, έχουν αναλάβει την έκδοση πενταετούς ομολόγου. Καλωσορίζουμε την προσγείωση του κ.Τσίπρα στην πραγματικότητα ύστερα από 2,5 χρόνια ψέματα, “αυταπάτες” και λάθη. Είναι βέβαιο ότι ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης θα σπεύσει να πανηγυρίσει και να συγκρίνει την σημερινή πραγματικότητα με το 2014. Οι συνθήκες σήμερα όμως είναι εντελώς διαφορετικές. Εκείνο που μετράει είναι η σύγκριση του επιτοκίου που θα πετύχουμε με αυτά που δανείζονται άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να μας εμπιστευτούν πλήρως οι αγορές. Για να δανείζεται η χώρα με βιώσιμα επιτόκια, χρειάζεται να είναι ανταγωνιστική και με υγιή δημόσια οικονομικά. Χρειάζεται μακρυπρόθεσμος σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός του κράτους και χτίσιμο εμπιστοσύνης. Πράγματα ασύμβατα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.