ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Γιώργο Λιολάκη

Ρέθυμνο: Απειλήθηκε κλιμάκιο επιθεωρητών που διενεργούσε ελέγχους για «μαύρη» εργασία

Rethymno

Απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα δέχθηκαν ειδικοί επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από την Αθήνα, που διενήργησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις του Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Γιώργο Λιολάκη.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κλιμάκιο των επιθεωρητών πήγε στο Ρέθυμνο, στις 4 και 5 Ιουλίου, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους σχετικά με την τήρηση των νόμιμων αμοιβών των εργαζομένων και αδήλωτης υποκρυπτόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας. Υπήρξε μάλιστα συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο, το οποίο είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του για σωρεία παραβάσεων.

Αυτό είναι ο λόγος που το ΕΚ Ρεθύμνου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι φόβοι του για αδήλωτη εργασία επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο: «Όχι μόνο βρέθηκε σωρεία παραβάσεων, αλλά και σε μία περίπτωση, απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα του κλιμακίου, γεγονός που μας ανάγκασε να προσφύγουμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνταξη του ειδικού φύλλου ελέγχου» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

Πέρα από την καταγγελία του συμβάντος, το ΕΚΡ ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για τους επόμενους ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν.
Όπως επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο: «Καταγγέλλουμε το παραπάνω περιστατικό και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και κανένας τραμπούκος δεν θα μας σταματήσει. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ειδικούς επιθεωρητές που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Νομό μας, για το σθένος και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν καθημερινά, προκειμένου να ελέγξουν και να τιμωρηθούν οι παραβάσεις στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία και εκμεταλλεύονται την σημερινή κρίση στο βωμό του κέρδους σε βάρος των εργαζομένων, που πιέζονται να δέχονται μισθούς πείνας και ανασφάλιστης εργασίας με τον φόβο της ανεργίας».

Καλεί μάλιστα την πολιτεία να συνεχίσει τους ελέγχους για την καταπολέμηση της «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. — ΚΑΛΑ, ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ???
  — ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΕΒΗΚΕ Ο ΔΡΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ
  ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ???
  — ΠΟΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ ??? ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ, ΕΝΑ ΓΕΝΕΙΟΦΟΡΟ
  ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΣΠΡΟΜΑΛΛΗ ΠΑΠΠΟΥ, ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ
  ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ, ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΟΒΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ???
  — ΝΟΜΙΖΩ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ ΑΙΩΝΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ
  ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ ΠΕΡΙΚΑΛΛΕΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ…..
  — ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ !!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.