ΕΛΛΑΔΑ

Λεπτό προς λεπτό η κατάσταση όλων των τραυματιών

Σε Θριάσιο - ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο οι 7 τραυματίες του φονικού σεισμού στην Κω (Βίντεο)

Έφτασαν στην Αθήνα οι 3 τραυματίες,ένας Έλληνας, ένας Αλβανός και μια Σκανδιναβή. Οι τραυματίες φέρουν σοβαρά κατάγματα. Οι άλλοι 4, ένας Έλληνας και τρεις ξένοι, είναι πιο σοβαρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στην Κρήτη.

Στο «Θριάσιο» νοσοκομείο έφτασαν με αερομεταφορά το μεσημέρι της Παρασκευής οι τρεις τραυματίες, ένας Έλληνας, ένας Αλβανός και μια Σκανδιναβή, από τον φονικό σεισμό που έπληξε την Κω τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου, Παλαιορούτη Κωνσταντίνο, οι τραυματίες έχουν υποστεί κατάγματα και «αντιμετωπίζονται όπως πρέπει. Λαμβάνουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Ως πιο σοβαρή περίπτωση εκτιμάται εκείνη του Αλβανού τραυματία, ο οποίος φέρει κάταγμα στη λεκάνη και στην σπονδυλική στήλη.

 

 

Ο διοικητής του νοσοκομείου, Παλαιορούτης Κωνσταντίνος ενημερώνει για την κατάσταση των τραυματιών στο «Θριάσιο»

 

Στην Κρήτη οι 4 από τους 7 τραυματίες - Μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος C 130

Επί ποδός είναι από νωρίς το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τόσο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που εφημερεύει, όσο και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου για τους τραυματίες του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε μισή ώρα μετά τη μία τα ξημερώματα στην Κω.

Οι τέσσερις από τους επτά πιο σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος C 130 από το σεισμόπληκτο νησί στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», απ΄ όπου τους παρέλαβαν μονάδες του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Οι τέσσερις που μεταφέρθηκαν στην Κρήτη -ένας Έλληνας και τρεις ξένοι- διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και στο Βενιζέλειο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, από τους τραυματίες, ένας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος, δύο φέρουν κατάγματα και ένας τραύμα στο κεφάλι.

Τα περιστατικά σύμφωνα με τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΕΚΑΒ Κρήτης, Μάγδας Ζεάκη στο Cretapost, αφορούν «έναν τραυματία που φέρει υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο και είναι διασωληνομένος, ένας ακρωτηριασμός κάτω άκρου από το σημείο της κνήμης, έναν καταγματία κι έναν με πρόβλημα στον οφθαλμό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τουρίστας που έχει υποστεί ακρωτηριασμό φέρει τραύματα και στο δεύτερο πόδι του ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του διασωληνωμένου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στο Cretapost η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Κρήτης, Μάγδα Ζεάκη «η μεταφορά των τεσσάρων τραυματιών έγινε με super puma και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί ενώ το ΕΚΑΒ Κρήτης μαζί με τα νοσοκομεία του Ηρακλείου βρίσκονται σε επιφυλακή από τις 5 τα ξημερώματα οπότε κι ενημερώθηκαν για τον φονικό σεισμό».

 

ÊÑÇÔÇ-ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ ÇÑÁÊËÅÉÏÕ ÌÅÔÁÖÏÑÁ ÔÑÁÕÌÁÔÉÙÍ ÁÐÏ ÔÏÍ ÓÅÉÓÌÏ ÓÔÇÍ ÊÙ (EUROKINISSI/ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ)

 

traumatieskos2

 

ÊÑÇÔÇ-ÍÏÓÏÊÏÌÅÉÏ ÇÑÁÊËÅÉÏÕ ÌÅÔÁÖÏÑÁ ÔÑÁÕÌÁÔÉÙÍ ÁÐÏ ÔÏÍ ÓÅÉÓÌÏ ÓÔÇÍ ÊÙ (EUROKINISSI/ÓÕÍÅÑÃÁÔÇÓ)

 

traumatieskos4

 

traumatieskos5

 

traumatieskos6

 

traumatieskos7

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.