ΕΛΛΑΔΑ

Στο υπουργείο Εργασίας

Συνάντηση των δικηγόρων με Πετρόπουλο για τα εκκρεμή ασφαλιστικά θέματα

Με τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο και τη γενική γραμματέα του ίδιου υπουργείου Στυλιανή Βρακά συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, υπό τον πρόεδρο της Βασίλειο Αλεξανδρή.

Αντικείμενο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Αλεξανδρή, ήταν τα εκκρεμή ασφαλιστικά θέματα. Ιδίως, συζητήθηκε το ζήτημα της απόσχισης του κλάδου επικουρικής ασφάλισης δικηγόρων από το ΕΤΕΑΠ, με αντίστοιχη κατάργηση των εισφορών επικούρησης (7%), και η δημιουργία Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης (Ν.Π.Ι.Δ.).

Το όλο ζήτημα τέθηκε στο πλαίσιο της υποχρέωσης συμμόρφωσης προς την νέα Ευρωπαϊκή οδηγία 2016/2341 Ε.Ε.

Από την πλευρά τους οι δύο εκπρόσωποι του υπουργείου Εργασίας εκφράστηκαν θετικά επί της αρχής και δεσμεύτηκαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας, να εξετάσουν στο προσεχές διάστημα το ζήτημα αυτό.

Ακόμη, τέθηκαν υπόψη του υπουργείου, μεταξύ των άλλων και τα εξής θέματα:
- της επιβεβλημένης κατά νόμο μείωσης κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα,
- των πιστωτικών υπολοίπων (υπερβάλλοντα ποσά) από την προκαταβολή 20% επί των γραμματίων,
- των εμμίσθων δικηγόρων.

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας έγινε γνωστό, μεταξύ των άλλων, ότι :
- Άμεσα θα εκδοθεί εγκύκλιος για τις μειωμένες εισφορές όσων έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και σε κάθε περίπτωση θα γίνει συμψηφισμός των επιπλέον ήδη καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών.
- Σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό, προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών βάσει των εισοδημάτων του 2016 και
- Το υπουργείο δεσμεύθηκε να εκδώσει και για τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ την υπουργική απόφαση για την χορήγηση βοηθήματος του άρθρου 44 του ν. 3986/2011.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.