ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον υποδέχθηκε με φιλί στο πεζοδρόμιο

Σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας με την Αχτσιόγλου

Η κοινωνική -αναπτυξιακή ατζέντα βρίσκεται στην προμετωπίδα των κυβερνητικών δράσεων και σε αυτό συνηγορεί και η επιλογή που έκανε ο πρωθυπουργός για τις πρώτες επισκέψεις του σε Υπουργεία.

Αυτή την ώρα πραγματοποιεί επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και προϊσταται σύσκεψης. Στην πρώτη γραμμή των δράσεων του Υπουργείου, επίσης, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, τώρα και μέσω της χρηματοδότησης ύψους 7,6 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ ενός συνολικού σχεδίου δράσης.

Σήμερα, μετά τη συνεργασία που θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου (Ε. Αχτσιόγλου, Θ. Φωτίου, Ρ. Αντωνοπούλου και Τ. Πετρόπουλο), θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.

ax3

ax1

ax2

Πρόγραμμα για 46.000 ανέργους προανήγγειλε η Αχτσιόγλου

Σε συνέντευξή της Κυριακή, στην εφημερίδα Real News, η υπουργός Εργασίας θύμισε τις στοχευμένες δράσεις του υπουργείου Εργασίας όπως το πρόγραμμα για περίπου 46.000 ανέργους για νέους, άτομα άνω των 55 ετών, άτομα με αναπηρία, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανεργία. Όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για «μια πολιτική, συνολικά, που έχει αρχίσει να δίνει καρπούς, καθώς μέσα σε ένα 12μηνο υπήρξε μείωση σχεδόν 2 ποσοστιαίων μονάδων (από 23,6% στο 21,7%) της ανεργίας, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται στα επίπεδα των αρχών του 2012».

«Στην πρώτη γραμμή των δράσεων του Υπουργείου, επίσης, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, τώρα και μέσω της χρηματοδότησης ύψους 7,6 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ ενός συνολικού σχεδίου δράσης», αναφέρει επίσης το ΑΠΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.