ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λίγο πριν από την εκλογή επικεφαλής της ΔηΣυ…

Στα τέλη Σεπτεμβρίου το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

PASOK

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ή τις αρχές Οκτωβρίου, τοποθετούν χρονικά τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.
Αυτό σημαίνει ότι εφόσον τηρηθεί ο έως τώρα σχεδιασμός, το ΠΑΣΟΚ θα κάνει συνέδριο, λίγες εβδομάδες πριν από την εκλογή αρχηγού από τη βάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης -την οποία έχει προαναγγείλει για μέσα στον προσεχή Οκτώβριο η Φώφη Γεννηματα- μη αφήνοντας περιθώριο …σχεδιασμών σε όσους θελήσουν να αιφνιδιάσουν με κάποιο τρόπο στις εξελίξεις στον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οι ενδιαφερόμενοι, εξάλλου, θα πρέπει να έχουν καταθέσει την υποψηφιότητά τους για επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πριν από τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, κάτι που τονίζουν με νόημα οι παροικούντες την Χαριλάου Τρικούπη, ‘κοιτώντας’ κυρίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ‘φωτογραφίζοντας’ τον Νίκο Ανδρουλάκη, καθώς τυχόν υποψήφιοι αρχηγοί από άλλα κόμματα ελάχιστα επηρεάζονται από τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ.
Οι υποψήφιοι αρχηγοί, εξάλλου, θα πρέπει να πληρούν κάποια κριτήρια, τα οποία ναι μεν δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί, πλην όμως σε κάθε περίπτωση θα απαιτούν χρόνο. Το πλέον πιθανό σενάριο, θέλει τους υποψήφιους επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, να πρέπει να συγκεντρώσουν 1000 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς τους και μάλιστα όχι μόνο από ένα μέρος, όπου είναι δυνατόν να έχουν μεγάλη επιρροή, αλλά από όλη την χώρα, με γεωγραφική κατανομή ανά νομό.
Σε αυτή την περίπτωση, οι ζυμώσεις θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει αρκετές εβδομάδες πριν από την κατάθεση της υποψηφιότητας και πάντως σίγουρα πριν από την εκλογική διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος μετά από την ολοκλήρωση του ‘πράσινου’ συνεδρίου δεν θα είναι αρκετός. Η εν λόγω προϋπόθεση, μάλιστα, δεν είναι βέβαιο ότι θα ισχύει για όλους, καθώς έχει πέσει στο τραπέζι η πρόταση νυν επικεφαλής κομμάτων που μετέχουν στη Συμπαράταξη να μην χρειάζονται τη συγκέντρωση υπογραφών για να καταθέσουν υποψηφιότητα, δεδομένου ότι ως αρχηγοί θεωρείται βέβαιο πως μπορούν να βρουν αυτές τις υπογραφές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.