ΕΛΛΑΔΑ

Κόστισαν 200-300 ευρώ

Στάσεις δροσιάς στα Τρίκαλα ψεκάζουν νερό τους πολίτες [εικόνες]

cool1

Ο φετινός καύσωνας συνέπεσε με μια ιδέα που είχαμε να μετατρέψουμε κάποιες στάσεις που είχαν τοποθετηθεί στην πόλη στο πλαίσιο του προγράμματος του 'Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό' σε σημεία δροσιάς».

Αυτό εξηγεί μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ- ΜΠΕ, Πρακτορείο 104,9 FM, ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Η ιδέα για τη δημιουργία των σημείων δροσισμού προχώρησε με τη μετασκευή των στάσεων αστικής συγκοινωνίας κι έγινε με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος αφού «η στάση δεν κόστισε περισσότερα από 200 με 300 ευρώ» όπως περιγράφει ο κ.Παπαστεργίου.

«Τα σημεία τροφοδοτούνται με νερό από το δίκτυο ύδρευσης, λειτουργούν με μικρά συστήματα (σ.σ μπεκ) ψεκασμού και με το πάτημα ενός κουμπιού δίνουν τη δυνατότητα οι πολίτες να πάρουν μια ανάσα για να συνεχίσουν την πορεία τους μέσα στην πόλη» εξηγεί.

cool2

cool3

Έχει ήδη εγκατασταθεί ένα τέτοιο σύστημα μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, ενώ μέχρι την Παρασκευή 7 Ιουλίου θα έχουν τοποθετηθεί άλλα δύο σε κεντρικά σημεία της πόλης.

cool4

Μέχρι σήμερα, κατά τον κ.Παπαστεργίου, χρήση του συστήματος κάνουν μεν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά κυρίως οι νεαρότεροι που φαίνεται να το απολαμβάνουν ιδιαίτερα.

Ταυτόχρονα δε και σε μια παράλληλη εξέλιξη σε επίπεδο δράσεων η δημοτική αρχή της πόλης των Τρικάλων ξεκινά πλέον και την εφαρμογή της υπηρεσίας της παράδοσης εγγράφων που αιτούνται οι πολίτες στο σπίτι σε επίπεδο κανονικής λειτουργίας.

«Μέχρι να αποφασίσουμε ότι δεν χρειαζόμαστε χαρτί στις συναλλαγές μας με το δημόσιο, βάζουμε πλέον σε λειτουργία ένα δίκυκλο που διαθέταμε ήδη, ώστε μόλις κάποιος καλέσει στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου και πιστοποιηθεί η ταυτότητα του, να του αποσταλεί και να του παραδοθεί το έγγραφο με την επίδειξη της ταυτότητας του την ώρα της παράδοσης» εξηγεί ο κ.Παπαστεργίου, αναφερόμενος στη νέα υπηρεσία, που ξεκινά στις 4 Ιουλίου.

cool5
Οι φωτογραφίες είναι του Δήμου Τρικκαίων

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.