ΥΓΕΙΑ

Τελικά επιτρέπεται να βάζουμε παγάκια στο κρασί;

krasi-me-pagakia-575x496

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε κρασί έχει τη δική του θερμοκρασία στην οποία πρέπει να σερβίρεται και αν κάποιος θέλει πραγματικά να το απολαύσει, θα πρέπει να το σεβαστεί αυτό. Παράλληλα, επικρατεί η άποψη ότι στο κρασί δεν βάζουμε ποτέ παγάκια. Μήπως, όμως, αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος;

Για την ακρίβεια, σε μερικές μεσογειακές χώρες σερβίρουν όλο και πιο συχνά το λευκό ή το ροζέ κρασί με πάγο, ενώ κάποια οινοποιεία έχουν κυκλοφορήσει κρασιά που πρέπει να σερβίρονται με πάγο.

stafulia

Ακόμη πιο διαλλακτικός επί του θέματος ο Master of Wine Peter Richards, ο οποίος δήλωσε στο site του γνωστού βρετανικού περιοδικού οίνου Decanter, ότι ο καθένας μπορεί να απολαύσει το κρασί του όπως θέλει! “Η άποψη μου είναι κάνε ό, τι θέλεις με το κρασί σου εφόσον σε κάνει ευτυχισμένο! Γιατί τελικά γι’ αυτό είναι το κρασί”, είπε χαρακτηριστικά. Βέβαια, την ίδια στιγμή, έσπευσε να τονίσει ότι αν βάλει κάποιος παγάκια στο κρασί, κινδυνεύει να το αραιώσει και να μην απολαύσει την κανονική του γεύση, εκτός κι αν πιει το κρασί πάρα πολύ γρήγορα!

Εναλλακτικά, ο ίδιος προτείνει να καταψύχουμε ρόγες σταφυλιών και να τις προσθέτουμε στο ποτήρι του κρασιού, ώστε να το παγώνουμε χωρίς να το νερώνουμε. Kαθόλου κακή ιδέα!

Πηγή: www.olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.