ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέσα στην εβδομάδα η πολιτική

Την Παρασκευή συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική πίεση που δέχονται στην κυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία για τις υποθέσεις Καμμένου και Βαρουφάκη, διογκώνεται και είναι προφανές ότι αναζητούν πολιτικές ανάσες.
GREECE-PARLIAMENT-POLITICS

Ορθάνοιχτο μέτωπο έχουν πια και με τη Δικαιοσύνη. Και παρά το γεγονός ότι υποστηρίζουν πως: «τα ζητήματα που επιλέγει να σηκώσει η ΝΔ δεν μας προκαλούν πολιτική ζημιά», είναι προφανές ότι «καίγονται» για αλλαγή ατζέντας που και κυρίως για θετικές ειδήσεις στο πεδίο της καθημερινότητας και της οικονομίας.

«Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για έξοδο στις αγορές»
Όσο για την έντονη φημολογία που υπάρχει τα τελευταία εικοσιτετράωρα περί εξόδου της χώρας στις αγορές, κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώνει με έμφαση: «δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση».
Πράγμα που σημαίνει ότι θέλουν να μείνει επτασφράγιστο μυστικό η χρονική στιγμή για μια τέτοια πρωτοβουλία, οπότε και θα προτιμήσουν να αιφνιδιάσουν.
Ταμείο...τεστάρει τα νερά
Με ενδιαφέρον δε, αναμένεται μεθαύριο Πέμπτη, η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό χρέος, αν και όλοι προεξοφλούν ότι θα είναι αρνητική.

Αυτό βεβαίως που παραμένει ερωτηματικό είναι ποια θα είναι η αντίδραση των αγορών που ούτως ή άλλως δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες για το περιεχόμενο της έκθεσης. Το ίδιο εξάλλου ισχύει και για την Αθήνα, η οποία όπως όλα δείχνουν δεν περιμένει καμία μετατόπιση του ΔΝΤ από τις πάγιες θέσεις του.

Επιχείριση συσπείρωσης στο ΣΥΡΙΖΑ
Στο μεταξύ, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό πως θα συνεδριάσει την προσεχή Παρασκευή (αλλά και το Σάββατο). Και μέσα στη βδομάδα θα συγκληθεί και η Πολιτική Γραμματεία που θα προετοιμάσει την «ατζέντα».

Ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του και με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις θα επιχειρήσει να συσπειρώσει το κομματικό ακροατήριο και τις τάσεις του κόμματος. Καθώς οι «53» έχουν κρούσει -διακριτικά μεν- τον κώδωνα και για την υπόθεση Καμμένου και για το πόσο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι στους χειρισμούς τους σε μια πιθανή έξοδο στις αγορές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.