ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θέλει πολλούς υποψηφίους η Φώφη…

Έχουμε μία εντολή: Τελειώνετε!

Την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, δηλώνει η Φώφη Γεννηματά.

«Για την ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, η εντολή που έχουμε από τον κόσμο είναι μια λέξη: Τελειώνετε!», είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο 24,7 και θυμίζοντας τη δυναμική που αναπτύχθηκε πρόσφατα, όταν στον χειρότερο καύσωνα των τελευταίων ετών, πήγαν 2.500 άνθρωποι στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ξεκαθάρισε ότι ο χώρος έχει δική του ταυτότητα, στίγμα και φυσιογνωμία, καθώς και ένα πρόγραμμα που στηρίζει το ‘σχέδιο Ελλάδα’, πράγμα που σημαίνει πως είναι απολύτως έτοιμος να ακολουθήσει το μήνυμα όλων όσοι δούλεψαν επί μήνες για το Συνέδριο, που δεν είναι άλλο από την ανάγκη να προχωρήσουν με γρήγορες διαδικασίες και να κάνουν τα επόμενα βήματα.

Μιλώντας για την πρωτοβουλία που πήρε η ίδια από τον Ιανουάριο του 2016, και ‘πέρασε από σαράντα κύματα’, όπως είπε, υποστήριξε ότι την χαροποιεί το γεγονός ότι παίρνει πλέον σάρκα και οστά. «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ καθαρά. Όποιος αισθάνεται ότι εκφράζεται από αυτό το χώρο, τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς δεν έχει πια καμία δικαιολογία και κανένα λόγο να μην ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας», είπε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πλέον, μετά τις αποφάσεις του Συνεδρίου και την εγκυρότητα που προσδίδει στο εγχείρημα ο Νίκος Αλιβιζάτος και η Επιτροπή της οποίας προΐσταται, δεν έχει καμία δικαιολογία να μην συμπορευτεί στην όλη προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου να φτάσουν πλέον σε έναν νέο, ενιαίο φορέα με εκλεγμένα όργανα.

Έσπευσε όμως να εξηγήσει ότι ενιαίος φορέας μπορεί να είναι είτε πολυκομματικός, είτε πολυτασικός. «Ενιαίος φορέας θα πει ότι προχωράμε σε ένα φορέα που μπορεί να είναι είτε πολυκομματικός, είτε πολυτασικός, αλλά λειτουργεί με εκλεγμένο Πρόεδρο, με εκλεγμένα όργανα και δεν είναι μια απλή συνομοσπονδία όπου οι αποφάσεις παίρνονται σε επίπεδο των επικεφαλής και των κορυφαίων στελεχών», είπε, εξηγώντας ότι το κόμμα αρχίζει να λειτουργεί ενιαία, δημοκρατικά, με εκλεγμένα όργανα και με εντολές που έρχονται από τη βάση.

Όσον αφορά στους υποψηφίους για την εκλογή αρχηγού από τη βάση, η Φώφη Γεννηματά, υποστήριξε πως όσο περισσότεροι είναι, τόσο το καλύτερο. «Όσο περισσότεροι είναι οι υποψήφιοι τόσο μεγαλύτερος πλουραλισμός θα υπάρχει και σε επίπεδο ιδεών και προτάσεων και τόσο μεγαλύτερη κινητοποίηση θα υπάρχει στην ελληνική κοινωνία στο χώρο μας, στη δική μας βάση, έτσι ώστε να έρθουν να ψηφίσουν. Αυτό νομίζω θα δώσει μια πολύ μεγάλη δυναμική στο εγχείρημα», είπε, ευχόμενη να πάει ο κόσμος και να εκφράσει την άποψή του με την ψήφο του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.