ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το ανθρακούχο νερό προκαλεί προβλήματα στα δόντια

Μπορεί να έχεις απαρνηθεί το αγαπημένο σου ανθρακούχο αναψυκτικό για χάρη της υγείας σου και της γραμμής σου. Εάν όμως έχεις αντικαταστήσει την παλιά αμαρτωλή σου αυτή συνήθεια με κάποιο ανθρακούχο νερό με γεύση, ίσως τελικά να μην έχεις βελτιώσει και τόσο την υγεία σου.

Σύμφωνα με τον Dr. Edmond R. Hewlett του Αμερικανικού Οδοντιατρικού Συλλόγου, η συχνή κατανάλωση των συγκεκριμένων ανθρακούχων νερών μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών. Όταν συμβαίνει αυτό, τα δόντια γίνονται πιο ευαίσθητα στη θερμοκρασία και επιρρεπή στις κοιλότητες. Ξέχνα δηλαδή το αγαπημένο σου παγωτό το καλοκαίρι και το λαμπερό, αψεγάδιαστό σου χαμόγελο!

Σύμφωνα με την γνωστή εκπομπή “The today show”, όταν πίνουμε ανθρακούχο νερό, οι φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα μετατρέπονται σε ανθρακικό οξύ προκαλώντας έντονα προβλήματα στα δόντια. Τα αποτελέσματα μάλιστα είναι ακόμη χειρότερα όταν προσθέτεις λεμόνι ή λαίμ στο ποτό σου. Σε καμία περίπτωση όμως το ανθρακούχο νερό δεν είναι τόσο βλαβερό όσο τα αναψυκτικά, οπότε μπορούμε να τα καταναλώνουμε με μέτρο. Ο Dr. Hewlett συμβουλεύει να πίνουμε τα συγκεκριμένα ποτά όσο πιο γρήγορα μπορούμε, προκειμένου να μειώσουμε το χρόνο που αγγίζουν τα δόντια μας και να μην ξεχνάμε να πίνουμε όσο πιο πολύ μη ανθρακούχο νερό μπορούμε.

“Για έναν μέσο, υγιή άνθρωπο, τα ανθρακούχα ποτά χωρίς ζάχαρη, δεν πρόκειται να αποτελέσουν την κύρια αιτία εμφάνισης κοιλοτήτων”, δήλωσε ο οδοντίατρος Andrew Swiatowic. “Εάν όμως ανησυχείς, μπορείς πάντα να αραιώνεις το ανθρακούχο νερό με κανονικό νερό “.

Πηγή: www.olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.