ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστικές «υπόσχονται» τα κόμματα της Αντιπολίτευσης

«Ξεσπάθωσαν» μετά την αποκάλυψη Τσιρώνη

Πυρ ομαδόν δέχεται η κυβέρνηση μετά την κυνική ομολογία του Αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη χθες στον Σκάι, ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα, Γιάνης Βαρουφάκης τους είχε παρουσιάσει το Plan B στο υπουργικό συμβούλιο και ο ίδιος μάλιστα συμφωνούσε.
Κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης μάλιστα, αφήνουν σαφώς να εννοηθεί ότι η εν λόγω περίοδος θα διερευνηθεί εν ευθέτω χρόνο και οι όποιες ευθύνες θα καταλογιστούν.
«Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ο εν ενεργεία υπουργός κ.Γιάννης Τσιρώνης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση μας πληροφόρησε και αυτός με τη σειρά του, χαλαρά, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το 2015 το σχέδιο για πληρωμές σε παράλληλο νόμισμα και κουπόνια», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, τονίζοντας με νόημα πως ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, «ο κ.Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιωπή ιχθύος».
«Όσο και αν προσπαθούν να αποφύγουν τη διερεύνηση αυτής της σκοτεινής περιόδου από τη Βουλή και ενδεχομένως από τη Δικαιοσύνη, δεν θα τα καταφέρουν», λέει για τους κυβερνώντες σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, χρησιμοποιώντας μάλιστα μία προσφιλή στον πρωθυπουργό φράση για να περιγράψει όσα περιμένουν την κυβέρνησή του στο μέλλον. «Θα διερευνηθεί (σ.σ. αυτή η περίοδος) και “θα είναι ντάλα μεσημέρι”».
«Ομολογούν αυτά που κατήγγειλαν», λένε από την πλευρά τους στη Σεβαστουπόλεως, θυμίζοντας εμμέσως πόσο μετά …βδελυγμίας αρνούνταν τέτοιου είδους υπόνοιες στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, πριν από δύο χρόνια. «Τότε κατήγγειλαν όσους αποκάλυπταν τα τυχοδιωκτικά σχέδια τους, όπως έκανε το Ποτάμι. Τώρα ομολογούν με τον πιο φυσικό τρόπο, ότι συζητούσαν ακόμη και στο Υπουργικό Συμβούλιο για παράλληλο νόμισμα», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας, υποστηρίζοντας πως πλέον είναι πιο εύκολο για τους πολίτες να καταλάβουν από τι καταστροφή γλίτωσαν. Μόνο που, όπως συμπληρώνει, «οφείλουν να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την περίοδο που πλήρωσαν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν πανάκριβα»...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.