ΚΟΣΜΟΣ

Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στο Ρότερνταμ - Βρέθηκε βαν με φιάλες υγραερίου

Ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού μέσα στο οποίο βρέθηκαν φιάλες αερίου όταν εντοπίστηκε κοντά σε συναυλιακό χώρο στο Ρότερνταμ χθες είναι ισπανός υπήκοος, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα El Pa?s.

Ένα φορτηγάκι με ισπανικές πινακίδες κυκλοφορίας, μέσα στο οποίο υπήρχαν φιάλες αερίου, εντοπίστηκε κοντά στον χώρο όπου επρόκειτο να γίνει μια ροκ συναυλία η οποία ακυρώθηκε χθες βράδυ εξαιτίας μιας απειλής για τη διάπραξη τρομοκρατικής ενέργειας, δήλωσε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ Άχμεντ Αμπουταλέμπ.

Την πληροφορία ότι ο οδηγός είναι Ισπανός δημοσιοποίησε και η ολλανδική αστυνομία μέσω Twitter. «Ο ισπανός οδηγός συνελήφθη και οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα. Ανακρίνεται», ανέφερε σε ανάρτησή της η αστυνομία, και πρόσθεσε ότι το φορτηγάκι «ελέγχθηκε» από πυροτεχνουργούς.

Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP η συναυλία, στην οποία θα πρωταγωνιστούσε μια ροκ μπάντα από την Καλιφόρνια, το συγκρότημα Allah-Las, ακυρώθηκε έπειτα από μια προειδοποίηση της ισπανικής αστυνομίας προς τις ολλανδικές αρχές.

Το συμβάν καταγράφηκε πριν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από τις επιθέσεις στην Καταλονία, οι οποίες στοίχισαν 15 νεκρούς και την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.