ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: Ανοδικά κινείται το ευρώ, ενώ υποχωρούν τα χρηματιστήρια

Το ευρώ κινείται υψηλότερα σήμερα, καθώς τα στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη στην ανάπτυξή της, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg. Η ισοτιμία του ευρώ σημείωνε άνοδο 0,2% στα 1,1784 δολάρια. Τα στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης δεν οδήγησαν, ωστόσο, σε κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία κινούνται πτωτικά, με αιχμή τη μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία του κόσμου WPP, η οποία υποβάθμισε την πρόβλεψή της για τα έσοδα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 κατέγραφε απώλειες 0,23%.

Η αύξηση της ζήτησης για προϊόντα της Ευρωζώνης ενισχύει την οικονομία της, που δημιουργεί θέσεις εργασίας και οδηγεί τελικά σε αύξηση των τιμών, προσφέροντας κάποια βοήθεια στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πριν από την έναρξη της συνόδου των κεντρικών τραπεζιτών αύριο στο Τζάκσον Χολ των ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, όμως, του Ατλαντικού, οι τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού Πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσαν και πάλι ανησυχίες για την ικανότητα της κυβέρνησής του να δώσει μία δημοσιονομική ενίσχυση στην οικονομία, τονίζοντας παράλληλα τον προβληματισμό για το μέλλον του παγκόσμιου εμπορίου.

Οι γεωπολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν να αιωρούνται στο παρασκήνιο. Ο Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, αρχίζει να σέβεται τις ΗΠΑ, κάτι που δείχνει ότι η κυβέρνησή του κινείται στην κατεύθυνση να ζητήσει συνομιλίες για το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγιάνγκ. Οι ΗΠΑ, ωστόσο, έσφιξαν περισσότερο τους οικονομικούς περιορισμούς στη Βόρεια Κορέα, επιβάλλοντας κυρώσεις σε κινεζικούς και ρωσικούς φορείς τους οποίους κατηγορούν ότι βοηθούν την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της χώρας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.