ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ιεράπετρα Κρήτης

Εκδήλωση για τις αρχαίες ελιές με καλεσμένο τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής κυβέρνησης

Στην Μινωική ελιά του Καβουσίου Ιεράπετρας βρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης ύστερα από πρόσκληση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ» στις 18 Αυγούστου 2017.

Θερμή υποδοχή για τον κ. Δραγασάκη επιφύλαξαν, εκ μέρους του Δημοτικού Διαμερίσματος Καβουσίου, ο Πρόεδρός του κ. Γιάννης Ρεμεδιάκης, ο Γραμματέας της ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ, κ. Παύλος Δασκαλάκης καθώς και ιδιοκτήτες αρχαίων ελαιοδέντρων προσκεκλημένοι της ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ .

Η επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ελληνικής κυβέρνησης, περιελάμβανε περιήγηση στο χώρο και πλήρη ανάλυση των προσπαθειών των φορέων του Καβουσίου που σε συνεργασία με το δήμο Ιεράπετρας έχουν ως κύριο στόχο την ανάδειξη και προστασία της μινωικής ελιάς και του ιερού άλσους στο οποίο αυτή ανήκει με τους αρχαίους οικισμούς γύρω του.

Ο κ. Δασκαλάκης εκ μέρους της ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ, ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο για τις προσπάθειες που κάνει ο συνεταιρισμός για την ορθολογική και αειφόρο διαχείριση των υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων του δήμου Ιεράπετρας με στόχο τη διάσωση και ανάδειξή αυτού του τεράστιου πολιτιστικού κεφαλαίου του νησιού μας.

«Καμιά φορά μιλούμε για την ανάπτυξη σαν να είναι κάτι που προέρχεται από τα πάνω. Οι κυβερνήσεις, οι εταιρίες, οι πολιτικές, όλα αυτά βεβαίως είναι ανάπτυξη, αλλά ιστορικά έχει φανεί ότι η ανάπτυξη είναι πιο ισχυρή και πιο σταθερή όταν προέρχεται από τα κάτω». Τη διαπίστωση αυτή έκανε ο κ. Δραγασάκης κατά την ξενάγησή του στο χώρο.

Όταν στηρίζεται στην αξιοποίηση ντόπιων πλουτοπαραγωγικών πηγών, όταν αξιοποιούμε παραδόσεις και πολιτισμικά αγαθά που έχουμε άφθονα, όπως επίσης όταν στηρίζεται σε θεσμούς που δημιουργούνται μέσα στην κοινωνία όπως αυτή η ΚΟΙΝΣΕΠ που έχετε κάνει ή οι συνεταιρισμοί νέου τύπου, διότι έχουμε και αρνητικά παραδείγματα από το παρελθόν. Ως κυβέρνηση, εμείς αυτό που ζητούμε να κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε τέτοιους θεσμούς που να μπορεί ο πολίτης να τους αξιοποιήσει ή να δημιουργούνται προγράμματα που να ενισχύουν με διάφορα κίνητρα αυτές τις προσπάθειες. Επομένως, όλα αυτά που κάνετε εντάσσονται σε μια ευρύτερη αντίληψη που εμείς την στηρίζουμε. Αυτό μου επιτρέπει και εμένα ως ντόπιο, ως Γεραπετρίτη, να το κάνω με μεγαλύτερη χαρά, διότι γνωρίζω τον κόπο και την θυσία των αγροτών και όχι μόνο, σε αυτή την προσπάθεια…», συμπλήρωσε ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής κυβέρνησης.

Αναμνηστική πλακέτα με φύλλα από την Μινωική ελιά δέχθηκε ως δώρο από τον πρόεδρο του Δ. Δ Καβουσίου κ. Γιάννη Ρεμεδιάκη, ο Γιάννης Δραγασάκης ενώ ο κ. Παύλος Δασκαλάκης, εκ μέρους της ΚΟΙΝΣΕΠ ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ, προσέφερε στον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής κυβέρνησης,  την συλλεκτική συσκευασία με ελαιόλαδο από υπεραιωνόβιες ελιές του Λασιθίου, με αριθμό σειράς 2017/003/110, παραγωγής και εμφιάλωσης της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) «ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ» με έδρα το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Δραγασάκη

ελια1

ελια2

ελια3

ελια4

ελια6

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.