ΚΟΣΜΟΣ

Συνομιλεί με 3 αεροπορικές εταιρίες

Η Air Berlin αναζητά αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία

Ο γερμανικός αερομεταφορέας Air Berlin βρίσκεται σε συνομιλίες με τρεις αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η Lufthansa, αναζητώντας αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Τόμας Βίνκελμαν στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), χωρίς να δίνει συγκεκριμένα ονόματα.

Και οι τρεις εταιρίες είναι ευυπόληπτες «σε ό,τι αφορά την οικονομική τους κατάσταση, επαρκώς μεγάλες για να προσφέρουν στην Air Berlin ένα εξασφαλισμένο μέλλον και ενδιαφέρονται να κρατήσουν τη Γερμανία ως τη βάση των δραστηριοτήτων», δήλωσε ο Βίνκελμαν στην εφημερίδα.

Η Air Berlin, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την Τρίτη, αφού ο βασικός της μέτοχος, η Etihad Airways, αποφάσισε να μην στηρίξει πλέον οικονομικά ύστερα από χρόνια ζημιογόνας λειτουργίας.

Σύμφωνα με τον Βίνκελμαν, οι διαπραγματεύσεις αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία της μονάδας Niki, την οποία η Etihad είχε αγοράσει νωρίτερα φέτος από την Air Berlin έναντι 300 εκατ. ευρώ.

Η Lufthansa έχει επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για να αποκτήσει μέρος των δραστηριοτήτων της Air Berlin, ενώ, σύμφωνα με πηγή, στις διαπραγματεύσεις συμμετέχει και η easyJet. Η γερμανική αεροπορική εταιρία Condor της Thomas Cook ανακοίνωσε χθες ότι είναι έτοιμη να αναλάβει «ενεργό ρόλο» στην αναδιάρθρωση της Air Berlin, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Βίνκελμαν στοχεύει σε μια συμφωνία με δύο ή περισσότερους αγοραστές έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.