ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΑΝΝΑ ΠΟΡΤ ΠΑΡΟΛ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ...

Πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με πήρε χθες τηλέφωνο για να μάθει τη γνώμη μου για τα όσα είπε η Διαμαντοπούλου. Έτσι έμαθα ότι της Ώρας Αποφάσεων η επικεφαλής (μαζί με τον Φλωρίδη, αλλά όχι τον Ραγκούση, όστις γοητεύθηκε από τη Φώφη) ανέλαβε ουσιαστικά πορτ παρόλ του Βενιζέλου.

Γιατί τι άλλο κάνει όταν δηλώνει πως ο Βενιζέλος θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ και ό,τι από το Σεπτέμβριο θα συμπορευθούν με τον Θεοδωράκη προκειμένου στο τέλος να μπουν σε μια μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη; Μόνον ένας πορτ παρόλ θα μπορούσε να πει τι ακριβώς θα κάνει ένας άλλος πολιτικός, ο οποίος μάλιστα, τουλάχιστον προσώρας, βρίσκεται σε άλλο κόμμα, στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια δήλωση η Διαμαντοπούλου χωρίς να έχει την εξουσιοδότηση του Βενιζέλου. Θα ήταν αδιανόητο ή για γέλια. Και δεν νομίζω η πρώην επίτροπος να έχει απωλέσει τη σοβαρότητά της.

Όπως αδιανόητο άμα και γελοίο είναι και για τον Βενιζέλο να μην ανακοινώνει ο ίδιος την δρομολογούμενη αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ και να  το αναθέτει στη Διαμαντοπούλου.

Ομολογώ ότι εξεπλάγην. Κατ' αρχήν από τον Βενιζέλο. Θεωρώ πως ο αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Σαμαρά εκτός από ευφυής  είναι και σοβαρός πολιτικός και τις μέλλοντικές του ενέργειες, ιδίως την αποχώρησή του από ένα κόμμα στο οποίο, έστω και για λίγο, υπήρξε Πρόεδρος, θα έπρεπε να τις ανακοινώσει ο ίδιος. Το ίδιο και για τη συνεργασία του αρχικά με τον Θεοδωράκη και στη συνέχεια με τον Μητσοτάκη.

Κατά δεύτερον εξεπλάγην από τη Διαμαντοπούλου. Θεωρούσα πως η εκ Κοζάνης ορμωμένη πολιτικός είχε μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Η συμπεριφορά και τα λεγόμενά της τον τελευταίο ιδίως χρόνο έδειχναν ότι ήθελε να πρωταγωνιστήσει και πάντως δεν σε οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως το όνειρό της  ήταν να τεθεί υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εκτός κι αν έχουμε κάτι χειρότερο. Η Διαμαντοπούλου να θέλει να είναι αυτή ο αρχηγός και δημοσίως να συμβουλεύει τον Βενιζέλο για το τι πρέπει να πράξει. Πρώτα να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο "δεν έχει πλέον καμμία θέση", μετά να συνεργαστεί μαζί της και με τον Θεοδωράκη για τη δημιουργία ενός νέου φορέα, ο οποίος θα στηρίξει τον Μητσοτάκη για να γίνει ή όταν γίνει πρωθυπουργός. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο -που μου είναι αδύνατο και να το σκεφθώ όχι να το πιστέψω- τότε περιμένω την οργίλη αντίδραση του Βενιζέλου.

Σε κάθε πάντως περίπτωση είναι λυπηρό μία γυναίκα, όπως η Διαμαντοπούλου, στην οποίαν το ΠΑΣΟΚ προσέφερε τα πάντα (νομάρχης, γενικός γραμματέας, βουλευτής, υπουργός, επίτροπος) να γυρίζει την πλάτη στην Κεντροαριστερά και να προτιμά να συνεργαστεί με τη ΝΔ. Να προτιμά την μελλοντική κατάληψη μιας κυβερνητικής ή κρατικής  θέσης από την ανάληψη τώρα της ευθύνης να ανασυνταχθεί ο ενδιάμεσος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χώρος.

Σίγουρα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΣΥ είναι ήκιστα ελκυστικά. Και ο καθένας έχει το δικαίωμα να λαμβάνει αποστάσεις. Δεν είναι όμως σοβαρό να παραδέχεσαι, όπως η ερίτιμος κυρία Διαμαντοπούλου, ότι υπάρχουν σημεία σύγκλισης με τη ΝΔ και επειδή καταλαβαίνεις ότι μπορεί να παρεξηγηθείς να συμπληρώνεις ότι "σημεία σύγκλισης υπάρχουν με όλα τα κόμματα".

Δηλαδή; Υπάρχει σύγκλιση με τη ΔΗΣΥ; Μα, στη συνέντευξη που έδωσε υποστηρίζει ότι "προέκυψαν βαθύτατες διαφορές". Υπάρχει μήπως με τον ΣΥΡΙΖΑ; Μα, αυτοί "είναι κομμουνιστές, ιδεοληπτικοί και καταστρέφουν τον τόπο". Μήπως υπάρχει με το ΚΚΕ; Αυτοί κι αν είναι κομμουνιστές. Υποθέτω ούτε με τους ΑΝΕΛ ή τη Χρυσή Αυγή υπάρχει σύγκλιση.

Τότε ποιά είναι τα άλλα κόμματα με τα οποία υπάρχει σύγκλιση της Διαμαντοπούλου, του Βενιζέλου, του Θεοδωράκη και του Μητσοτάκη; Εκτός κι αν όλα τα άλλα κόμματα είναι ο Λεβέντης. Σίγουρα πάντως δεν (μπορεί να) είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής, η ΛΑΕ του Λαφαζάνη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το DIEM25 του Βαρουφάκη. Α, ξέχασα υπάρχει και ο Τζήμερος με τη Δράση του.

Επομένως, όλα τα κόμματα στα οποία αναφέρεται η Διαμαντοπούλου ότι υπάρχει μεταξύ τους σύγκλιση είναι η ΝΔ, το Ποτάμι, ο Βενιζέλος, η Ώρα Αποφάσεων, ο Λεβέντης και ο Τζήμερος. Μάλιστα, μια χαρά συμμαχία μου φαίνεται. Και πάνω απ' όλα προοδευτική.

Πολύ φοβάμαι πως με τα μυαλά που κουβαλάνε κάποιοι μεταρυθμιστές του προοδευτικού κέντρου το μόνο που τελικά θα καταφέρουν θα είναι να πολώσουν τα πράγματα ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη. Κάτι που εκ των πραγμάτων θα πλήξει τις δυνάμεις του ενδιάμεσου χώρου, θα παραχωρήσει ζωτικό χώρο στις αντισυστημικές δυνάμεις και κυρίως θα  βοηθήσει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να πετάξουν ψηλά στις εκλογές. Η μεν ΝΔ να κερδίσει ενδεχομένως και την αυτοδυναμία, το δε ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να έχει σίγουρα τον αριθμό 2 μπροστά.

Προφανώς, οι λανθασμένες επιλογές γίνονται από πολιτική αβελτηρία και όχι από προσωπική ή άλλη ιδιοτέλεια. Προφανώς...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ας με συγχωρέσουν οι αναγνώστες μου που δεν ασχολήθηκα με σοβαρά θέματα, όπως η Παιδεία ή με την πρόκριση του Θρύλου στα πλέι οφ των ομίλων του Τσάμπιονς Λινγκ. Είμαι βλέπετε διακοπές και είπα να καταπιαστώ με κάτι πιο ανάλαφρο. Πάντως, και εν κατακλείδι, η πρόβλεψή μου για τα λεγόμενα της Διαμαντοπούλου είναι ότι αυτά θα αποδειχθούν μια ακόμη δροσερή "καρπουζάδα" του καλοκαιριού. Από τις τόσες πολλές που σερβίρουν οι πολιτικοί όταν αναζητούν ρόλο. Και είναι κρίμα για την Άννα γιατί και μυαλό έχει και ικανότητες, ενδεχομένως και μεγαλύτερες από πολλούς που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στον ενδιάμεσο, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, χώρο...

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Γιώργος 16:38 04/08/2017

    Φελέκη πολύ ευγενικό σε βρίσκω απέναντι στη Διαμαντοπούλου. Σε άλλες εποχές θα την είχες κάνει φέτες. Γιατί τέτοια αβρότητα;

  2. «4ο Ράιχ», «νεοταξική υποταγή», «τοκογλυφικός δωσιλογισμός»… Το λεξιλόγιο μίσους από το αντιδημοκρατικό μαύρο μπλοκ, όπου ο πολιτικός αντίπαλος είναι προδότης και η διαφορετική θέση έγκλημα. Αλλά από την καρακάξα τι άλλο περιμένεις ν’ ακούσεις;

  3. dimitris 6:18 04/08/2017

    Τα κουρέλια του πασοκισμού σε νέα «κεντροαριστερή» φάρσα…

    Η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πετυχαίνει και έναν άλλο ιστορικό «άθλο»: Γίνεται και το πλυντήριο των ΠΑΝΤΩΝ…

    Νομιμοποιεί και ξεπλένει ΟΛΑ τα εγκλήματα των προηγούμενων ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα της …ανάστασης και αναπαλαίωσης αυτών των πτωμάτων…

    Ακόμα και τα κουρέλια του πασοκισμού βγήκαν από το σκουπιδοτενεκέ και μιλάνε εκ νέου για «κεντροαριστερά»: Μια φάρσα που τραγουδιέται, εδώ και πολλά χρόνια, από τα κουρέλια του πασοκικού εκφυλισμού, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιόδου…

    Η «αριστερή» κυβερνητική ΑΠΑΤΗ και τα θηριώδη ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ αυτής της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ενός αγωνιστικού λαϊκού κινήματος, ανέστησαν τις παλιές φόρμες της ΑΠΑΤΗΣ: Της «κεντροαριστεράς» και της «κεντροδεξιάς»…

    Μόνο που «κεντροαριστερά» και «κεντροδεξιά», σήμερα, ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ. Αποτελούν το ντροπαλό ψευδώνυμο της νεοταξικής υποταγής και του τοκογλυφικού δωσιλογισμού…

    «Κεντροαριστερά» και «κεντροδεξιά», σήμερα, είναι η φιλοσοφία του 4ου Ράιχ: Των παρά φύση επιμειξιών, της κατάργησης των κοινωνικών, ΕΘΝΙΚΩΝ, ιδεολογικών, πολιτικών οριοθετήσεων, του ΓΕΝΙΚΟΥ πολτού.

    Ετικέτες εξαπάτησης των λαϊκών μαζών κατασκευάζουν…

    Μόνο που αυτές οι νέες φάρσες γρήγορα θα κονιορτοποιηθούν από την πραγματικότητα. Δεν μπορούν να λειτουργήσουν κάτω από το καθεστώς της νέας αποικιοκρατίας, σε συνθήκες ολοκληρωτικής ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας, εξόντωσης του ελληνικού λαού και κοχλάζουσας λαϊκής οργής.

    Τα κουρέλια του ΠΑΣΟΚ ζούνε σε άλλο κόσμο. Κινούνται στην περιοχή της παρακμιακής τους ανοησίας και γελοιότητας…

  4. ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΑΛΉΘΕΙΑ, ΦΆΝΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΙΚΑΙΏΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ… ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ..!!

  5. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μαζί με ΧΑ και ΑΝΕΛ ανήκουν de facto από το 2010 στο ίδιο μαύρο μπλοκ συνομωσιολογίας και πολιτικής εξαχρείωσης που ευτελίζει τους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος και καταρρακώνει τη χώρα στη μιζέρια, απομακρύνοντάς την από τις δημοκρατικές κοινωνίες της Ευρώπης. Μεταξύ τους δεν υπάρχει προτιμητέος εταίρος για τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, πολύ περισσότερο για όσα αυτοαναγορεύονται σοσιαλδημοκρατικά. Είναι αντίπαλοι εξίσου. Οτιδήποτε άλλο είναι ανακόλουθο και υποκριτικό.

  6. — ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΕΡΗ
    ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΟΝΑΕΙ ΤΟΝ κ. ΦΕΛΕΚΗ ?
    — ΑΦΟΥ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ, ΜΑΚΡΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ
    ΕΠΙΡΡΟΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΙΣΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ?
    — ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ, ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ ==ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΛΛΑ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΗΝ
    ΑΦΗΝΕΙ== ………

    • Ε.Στ. 12:55 03/08/2017

      Μα ο κ. Φελέκης, αν και πονηρούλης, δεν έκρυψε ποτέ την βαθιά του επιθυμία για συνεργασία ΔΗΣΥ – ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ . Απλώς, ο βίος και η πολιτεία της συμμορίας που κυβερνά, τον ξεπέρασε κι αυτόν και επιτέλους αγανάκτησε. Το χούι όμως, πάντα φεύγει τελευταίο.

  7. νικος π. 11:24 03/08/2017

    Α. Πορτοσάλτε: Σύμφωνοι, λειάνθηκαν τα παλιά, είσαστε μία άλλη πολιτική προσωπικότητα. Λένε πολλοί ότι πιθανώς να έχετε μία συνεργασία στη συνέχεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία.
    Ευ. Βενιζέλος: Αυτό το έχω διαψεύσει, έχω κουραστεί, είναι και υποτιμητικό. Πρέπει να σας πω ότι ορισμένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που καλούνται να απαντήσουν στην ερώτηση αυτή, με πολύ σεβασμό μιλούν για εμένα και λένε ότι αυτή η ερώτηση για το αν ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία τον προσβάλει τον κ. Βενιζέλο και τους ευχαριστώ πράγματι, είναι προσβλητική αυτή η ερώτηση.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.