ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν διαβάσατε τι έγραψε η...Χάζενπλαστ»

Η "πραγματικότητα" της Ε.Αυλωνίτου: «Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί, κατασχέσεις δεν γίνονται...» [βίντεο]

Σύμφωνα με τη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος «οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί» με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «κατασχέσεις δεν γίνονται γιατί υπάρχει και δεύτερη δόση που μπορούν να πληρώσουν», «το 70% των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσουν χαμηλότερες εισφορές».

Την δικιά της διαφορετική οπτική προσπάθησε να παρουσιάσει η Ελένη Αυλωνίτη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δείξει ότι όλα βαίνουν καλώς με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η βουλευτής σε συνέντευξη της στο ΣΚΑΪ έκανε λόγο για μια πραγματικότητα εντελώς διαφορετική από αυτή που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι με το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου καθώς υποστήριξε ότι «οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί» με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συνέχισε δε λέγοντας ότι «κατασχέσεις δεν γίνονται γιατί υπάρχει και δεύτερη δόση που μπορούν να πληρώσουν» και ότι «το 70% των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσουν χαμηλότερες εισφορές». Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε δηλώσει ότι έμποροι τον έπιαναν από τα καταστήματα για να του πουν «σωθήκαμε» με τις νέες εισφορές, η κυρία Αυλωνίτου είπε ότι «μου λένε οι νέοι επιστήμονες ότι θα πληρώσουμε χαμηλότερες εισφορές».

Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι «πραγματικά υπάρχει αύξηση εισφορών αλλά για τους μεγαλύτερους σε εισοδήματα» και παρά το θετικό έργο της κυβέρνησης, όπως υποστήριξε, ζήτησε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και να υπάρξει επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου αλλά «δεν είπα και ότι χρειάζονται αλλαγές στα υπουργεία».

Κατά την ίδια φταίνε τα μέσα που παρουσιάζουν με «μονομέρεια» τις ειδήσεις γιατί, όπως είπε «δεν διαβάσατε τι έγραψε η... Χάζενπλαστ (σ.σ. αναφέρεται στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt)».

Από τη συνέντευξη της δεν έλειψε φυσικά και ο σχολιασμός των αντιδράσεων της ΝΔ  για την απόφαση Κοντονή η Ελλάδα να μην εκπροσωπηθεί στο συνέδριο της Εσθονικής προεδρίας της ΕΕ για τα «εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων». «Αυτό το συνέδριο θέλει να εξισώσει τους νικητές με τους ηττημένους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και έτσι να οδηγήσει σε αναθεωρητισμό ακόμα και των συνόρων».

Η Ελένη Αυλωνίτου τοποθετήθηκε, τέλος, για τις φωτιές που έκαψαν επί τρεις ημέρες την ανατολική Αττική δίνοντας «συγχαρητήρια που σταμάτησαν εκεί που σταμάτησαν τη φωτιά». Κατά την ίδια «η φωτιά αντιμετωπίστηκε αμέσως γιατί με τέτοιους ανέμους θα είχε κάψει τα πάντα». «Εγώ είμαι ευχαριστημένη, ο συντονισμός ήταν άριστος» κατέληξε υποσχόμενη ότι «οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα».

 

Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.