ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Φωτογραφίες και βίντεο

Κρήτη: Γλυπτά "ακτιβιστές" για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Εκπληκτικά γλυπτά από άμμο με θέμα την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τα πλαστικά και άλλα σκουπίδια, δημιούργησαν τρεις γλύπτες στην Κρήτη.

Το χταπόδι που σφίγγει στα πλοκάμια του ένα πλαστικό μπουκάλι, η Γοργόνα που αναδύεται από το βυθό μαζί με ελαστικά αυτοκινήτων, νεκρά ψάρια, το πόδι που πληγώνεται από το γυαλί, το παιδάκι με το γιογιό στην παραλία, ο βαρκάρης που… ψαρεύει σκουπίδια, η Σειρήνα της Ομηρικής Οδύσσειας, ο αρχαίος θεός Ποσειδώνας….

Στο φως της πανέμορφης Κρήτης κι από τη χώρα που γέννησε την γλυπτική, την Ελλάδα, οι γλύπτες Yuriy Mysko, Lyudmyla Mysko και Μανώλης Χαρκούτσης στέλνουν σε όλον τον κόσμο μηνύματα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος!

kr1

Οι Έλληνες και οι ξένοι επισκέπτες της περιοχής, θα μπορούν για όλο το καλοκαίρι – και για όσο διάστημα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες – να θαυμάζουν από κοντά τα γλυπτά που φιλοτέχνησαν οι γνωστοί καλλιτέχνες, έχοντας ως θέμα τις «Καλοκαιρινές διακοπές» και μήνυμα το «Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες».

kr2

kr3

kr4

kr5

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.