ΚΟΣΜΟΣ

Αιματηρό επεισόδιο στη Δυτ. Οχθη

Νεκρός έφηβος Παλαιστίνιος που προσπάθησε να επιτεθεί σε ισραηλινό συνοριοφύλακα

Ένας νεαρός Παλαιστίνιος ο οποίος προσπάθησε να επιτεθεί χθες Σάββατο σε έναν ισραηλινό συνοριοφύλακα στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης σκοτώθηκε, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Ο 17χρονος Παλαιστίνιος πλησίασε μια ομάδα συνοριοφρουρών και οπλισμένος με ένα μαχαίρι που έβγαλε από μια τσάντα προσπάθησε να επιτεθεί στον έναν από αυτούς. Ένας άλλος συνοριοφύλακας άνοιξε πυρ εναντίον του, ανέφερε η εκπρόσωπος.

Η ίδια δήλωσε ότι ένας συνοριοφύλακας τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι, χωρίς να διευκρινίσει αν τον τραυμάτισε ο Παλαιστίνιος. Το ισραηλινό δημόσιο ραδιόφωνο μετέδωσε από την πλευρά του ότι ο συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από «φίλια πυρά».

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε ονομαζόταν Κοτάιμπα Γιούσεφ Ζαχράν και καταγόταν από την Τουλκαρέμ, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Στο κύμα βίας που ξέσπασε στο Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ και τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη τον Οκτώβριο του 2015 έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 294 Παλαιστίνιοι ή Ισραηλινοί Άραβες, 47 Ισραηλινοί, δύο Αμερικανοί, δύο Ιορδανοί, ένας Ερυθραίος, ένας Σουδανός και μια Αγγλίδα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.