ΚΟΣΜΟΣ

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Κένυα δηλώνει ότι δεν θα υποχωρήσει

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στην Κένυα Ράιλα Οντίνγκα, που δεν έχει παραδεχθεί την ήττα του στις προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ότι θα ανακοινώσει την ερχόμενη Τρίτη την πορεία που θα ακολουθήσει η παράταξή του και κάλεσε τους οπαδούς του να μην πάνε στις δουλειές τους.

«Δεν έχουμε χάσει ακόμη. Δεν θα εγκαταλείψουμε. Περιμένετε μέχρι να ανακοινώσω την πορεία που θα ακολουθήσουμε μεθαύριο (Τρίτη)», είπε ο Οντίνγκα, εν μέσω χιλιάδων υποστηρικτών του στην παραγκούπολη Κιμπέρα, στο Ναϊρόμπι.

«Επειδή το Jubilee (σ.σ. το κυβερνών κόμμα) έχει τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες του παντού, μην βγείτε από τα σπίτια σας. Μην πάτε στη δουλειά αύριο», πρόσθεσε ο Οντίνγκα καταχειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ουχούρου Κενιάτα επενεξελέγη το βράδυ της Παρασκευής για δεύτερη πενταετή θητεία με ποσοστό 54,27% των ψήφων έναντι 44,74% του Οντίνγκα, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα. Όμως η αντιπολίτευση αμφισβητεί τα αποτελέσματα αυτά και καταγγέλλει μια εκλογική «παρωδία».

Επεισόδια βίας και λαφυραγώγησης σε ορισμένα προπύργια της αντιπολίτευσης, στο δυτικό τμήμα της χώρας και στις παραγκουπόλεις του Ναϊρόμπι, ξέσπασαν μετά την ανακήρυξη της νίκης του Κενιάτα.

Τα βίαια επεισόδια είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 16 ανθρώπων από το βράδυ της Παρασκευής έως το βράδυ του Σαββάτου -εννέα στις παραγκουπόλεις του Ναϊρόμπι, εκ των οποίων ένα κορίτσι εννέα ετών, και επτά στο δυτικό τμήμα της χώρας- σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που συντέθηκε από αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

 πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.