ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΥΠΕΞ του Περού καταδικάζει την απειλή των ΗΠΑ για χρήση βίας στη Βενεζουέλα

Το Περού καταδικάζει την απειλή για χρήση βίας στη Βενεζουέλα και διαπραγματεύεται μια γραπτή απάντηση από κοινού με άλλα κράτη στην περιοχή, αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Ρικάρντο Λούνα σε μια δήλωση που στάλθηκε σήμερα αποκλειστικά στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Παρασκευή με στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, σε μια απρόσμενη κλιμάκωση της απάντησης της Ουάσινγκτον στην πολιτική κρίση που διέρχεται η χώρα. Το Καράκας χαρακτήρισε την απειλή «τρέλα».

Το Περού επί προεδρίας Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι έχει λάβει την πλέον αυστηρή στάση έναντι του σοσιαλιστικού καθεστώτος της Βενεζουέλας, καθώς ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επιδιώκει να εδραιώσει την εξουσία του και να καταστείλει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και ταραχές που έχουν κοστίσει τη ζωή σε 120 ανθρώπους από τον Απρίλιο.

Ωστόσο μία ημέρα μετά την απέλαση του πρεσβευτή της Βενεζουέλας στη Λίμα, το Περού δήλωσε πως η βία δεν είναι η απάντηση.

«Όλες οι εξωτερικές ή οι εσωτερικές απειλές για προσφυγή στη βία υπονομεύουν τον σκοπό της αποκατάστασης της δημοκρατικής διακυβέρνησης στη Βενεζουέλα, καθώς και τις αρχές του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ», αναφέρεται στη δήλωση του Λούνα.

Οι αρχές της Βενεζουέλας έχουν πει εδώ και καιρό πως αξιωματούχοι των ΗΠΑ σχεδιάζουν να εισβάλουν στη χώρα και ο Μαδούρο έχει κατηγορήσει τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που επικρίνουν την κυβέρνησή του ότι είναι μέρος μιας «ιμπεριαλιστικής» συνωμοσίας. Πρώην στρατηγός του στρατού δήλωσε στο Ρόιτερς νωρίτερα φέτος πως αντιαεροπορικοί πύραυλοι έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των ακτών της χώρας λόγω του ενδεχομένου αυτού.

πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.