Neo

Ο Λαλιώτης κάνει ιστορία όχι πολιτική

«Κάθε πολιτικό στέλεχος επιλέγει πότε θα τοποθετηθεί και ο Κώστας Λαλιώτης έχει και ένα δικαίωμα παραπάνω να τοποθετείται» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» σχολιάζοντας την πρόσφατη παρέμβαση του ιστορικού στελέχους του κινήματος.

«Μια αποτίμηση περίπου 100 σελίδων, σαν αυτή που έκανε ο Κώστας Λαλιώτης για την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι κάτι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι, με πολύ μεγάλη προσοχή, πριν βγάλουν συμπεράσματα, τα οποία είναι επιπόλαια για το σήμερα της παράταξης» είπε ο κ. Χρηστίδης, προτρέποντας να «μην πάμε να προσαρμόσουμε, με βάση έναν τίτλο μίας εφημερίδας που δίνουν οι δημοσιογράφοι, κάποια δεδομένα τα οποία αφορούν μία συγκεκριμένη περίοδο και την αποτίμησή της».

«Αδικεί τον Κώστα Λαλιώτη οποιαδήποτε αναφορά, η οποία έχει να κάνει με το σήμερα και προσαρμόζοντάς τον ή αναλύοντάς τον με βάση τα σημερινά δεδομένα. Το αφιέρωμα, το οποίο έκανε ο Κώστας Λαλιώτης στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και την περίοδο από το 1981 και ύστερα, είναι ένα αφιέρωμα περίπου 100 σελίδες με ντοκουμέντα, αρχή, μέση και τέλος. Αναφέρεται στο πώς ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιμετώπισε οικονομικές κρίσεις, πως έδωσε διέξοδο στον ελληνικό λαό» εξήγησε και διευκρίνισε: «Δεν έχει να κάνει με μία συζήτηση που να αφορά τα εσωτερικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Έχει να κάνει με ένα αφιέρωμα, αντίστοιχο με αυτά τα οποία έχει κάνει και στο παρελθόν- πολύ πρόσφατα μάλιστα έκανε και ένα αντίστοιχο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Δεν πείθεις κανένα παυλάκη. ουτε συ ουτε ο λαλιώτης και το παραμύθι του πιά. πάνε οι παλιοι καιροί και τα σύμβολα αποκαθαθηλώθηκαν για τα καλα΄. οσοι θέλουν να ποδογετήσουν οπως καναν και παλια΄δηλαδή την νέα πολιτική γενιά της μεταμνημονιακης εποχής με παλιά σήματα δεν παγιδεύουν κανέναν πλεον παρα ξευτελίζουν ππαραπέρα τον εαυτό τους. όλα έχουν ένα τίμημα και ένα τέλος σ’ αυτή τη ζωή.

 2. Δεν θα ´ λεγα ότι έχουμε να χωρίσουμε αμπελοχώραφα με τον κ. Λαλίωτη τώρα !
  Είναι αυτός που είναι με τις επιτεύξεις και τα πιθανά πισωγυρίσματα στην πολιτική του καριέρα .
  Άλλωστε, δεν θα τον αναγνώριζε και αυτόν ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας στην Αθήνα όπου διέμενε, αν δεν προσκόλλαγε στο ΠΑνελληνιο ΣΟσιαλιστικό Κίνημα ( Πα. Σο. Κ . ) του Α. Παπανδρέου όπου ανταμείφθηκε τουλάχιστον με δόξα όλα αυτά τα χρόνια των Αλλαγων που επετεύθηκαν από το Ιστορικό ΠΑΣΟΚ των παραγκονισμνων και κονηγημένων μέχρι τότε από την Δεξιά και το παλάτι .
  Όταν όμως μια πολιτική επαναστατική κίνηση γίνει ρουτίνα και ασχολείται μόνον με το πως θα βολέψει τους πιστούς οπαδούς της , τότε καλά κάνει και γκρεμίζεται εκεί απ´όπου αρχθσε !
  Δεν ήταν το ίδιο στην περίπτωση της κατάπτωσης του ΠΑΣΟΚ απο την διακυβερνηση του Γιώργου τηνερίοδο 2009-2011 !
  Εκεί εκτος´ από τα ειδικά συμφέροντα που έβλεπαν ότι τους «κωβόντουσαν τα λούσα » υπήρξε και η ξεσκέπαστη προδοσία στην οποία ο κ. Λαλιώτης δεν θυμάμαι να πήρε θέση , τουλάχιστον αρνητική, έτσι το λαμπρό 44% εξανεμίσθει
  Αντίθετα, κάτι ρωμαλέες ψυχές σαν του Μιχάλη Καρχιμάκη του Δημήτρη Ρεππα , των Φίλιππων Πετσάλνικουυ και Σαχινιδη , του Γιώργου Πεταλωτή , Χάρη Καστανίδη , Ροδούλας Ζήση , Σωκράτη Ξυνιδη , Γιώργου Ελενοπουλου –συγνώμη που σταματάω εδώ μη Α ναφεροντας όλους όσους διάλεξαν να κρατήσουν τις υπολήψεις τους και την θέση τους για να σωθεί η πατρίδα μας ,από το να εξασφαλίσουν καρέκλες κί αξιώματα .
  Με τέτοιους ανθρώπους σαν κί αυτους και με στρατιές ενεργών πολιτών –μερικούς διαβάζετε όταν σχολιάζουν εδώ και άλλού — που θεωρούμε ότι δεν έχουμε μόνον δικαιώματα στην Δημοκρατία μας αλλά και υποχρεώσεις για την διτηρησή και την προοδό της μπήκαμε στην. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ .
  ΕΜείς έχουμε τον πρώτο λόγο. Όχι ο κ.Λαλιώτης !

  • Ναι , άρχισα να θυμάμαι κι άλλους της τίμιας και προοδευτικής προσπάθειας.
   Τον πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής , βουλευτή του Πειραιά Γηγόρη Νιώτη .
   Ενας ακόμη που δε ν υπολόγισε καρέκλες !

 3. Aza 11:32 11/08/2017

  Και ο Χρηστίδης απαντάει στον Λαλιώτη… για να πάρει πόντους, να αποκτήσει ειδικό πολίτικο βάρος.
  Ούτε που κατάλαβε την ουσία της κουβέντας του Λαλιώτη.
  Έχουν τόσο λοβοτομηθεί, κατάντια για τον προοδευτικό, δημοκρατικό, κεντροαριστερό χώρο.
  Κρύβονται οι άθλιο, και είναι αρκετοί, πίσω από το όνομα και την ιστορία του συγκεκριμένου χώρου, ενώ στην ουσία είναι σκληροί φιλελεύθεροι δεξιοί, που ως δούρειοι ίπποι με στήριξη μηχανισμών προσπαθούν να ξεγελάσουν και υφαρπάξουν τη ψήφο του δημοκρατικού λαού… Και έχει μεγάλη σημασία για τα συμφέροντα και την αλητεία η συγκεκριμένη υφαρπαγή, μεγαλύτερη από τη Δεξιά η οποία ούτως ή άλλως είναι δηλωμένη χωρίς φύλλο συκής φερέφωνο των συμφερόντων.
  Χρηστίδη είσαι πολύ λίγος… με μεγάλη επιείκεια!

 4. Ναι – επειδή έκατσε και έγραψε ένα άρθρο όλο παρελθόν/ λες και δεν υπάρχει μέλλον/ ο χαμένος γκαίμπελς του Ανδρέα. θα καθήσουμε να δούμε ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΎΜΕ. να του δώσει πάλι εξουσία η αριστερά που την είχε πάντα δήθεν στο διάλογο…. στο δούλεμα αλλα στο τέλος την παρέδιδε σα δήμιος στο σκληρό πασοκ. ποτέ δεν την ήθελε μαζί του στην απάνω εξουσία….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.