ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Τι να αποφύγουμε

Ποια είναι τα 5 λάθη που όλοι κάνουμε όταν ταξιδεύουμε με μικρή αποσκευή;

Υπόσχεσαι να πακετάρεις τα απολύτως βασικά και καταλήγεις με μία βαλίτσα που δεν κλείνει από τα άχρηστα ρούχα.
ta-5-lathi-pou-oloi-kanoume-otan-taksidevoume-me-mikri-aposkevi.col-8

Κάθε φορά που ετοιμάζεις ταξίδι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Υπόσχεσαι να πακετάρεις τα απολύτως βασικά και καταλήγεις με μία βαλίτσα που δεν κλείνει από τα άχρηστα ρούχα. Θα μπορούσε να λέγεται και«Σύνδρομο τρόμου μήπως δεν έχεις μαζί κάτι που χρειάζεσαι» και αυτοί είναι 5 σίγουροι τρόποι για το αντιμετωπίσεις.

#1 Δεν σκεφτόμαστε ρεαλιστικά

val1

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προσπαθούμε να χωρέσουμε στη βαλίτσα ό,τι έχουμε και δεν έχουμε από φόβο μήπως φτάνοντας στον προορισμό μας δεν το έχουμε μαζί μας. Το κόλπο που λύνει την συγκεκριμένη αγωνία είναι να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε να ρεαλιστικά. Με λίγα λόγια, το πώς θα συμπεριφερθείς στις διακοπές σου είναι τελικά ακριβώς το ίδιο με το πώς συμπεριφέρεσαι και στην υπόλοιπη καθημερινότητα σου. Δηλαδή, αν στην καθημερινότητα σου δεν φοράς σχεδόν ποτέ πλατφόρμες, απλώς μην τις πάρεις μαζί σου. Δεν υπάρχει περίπτωση να τις φορέσεις.

#2 Κάνουμε τα ρούχα ρολό αντί να τα διπλώσουμε

val2

Κάποτε είχε επικρατήσει η άποψη ότι όταν κάνουμε τα ρούχα ρολό τότε πιάνουν λιγότερο χώρο όπως πλέον οι ειδικοί σε θέματα ταξιδίων έχουν καταλήξει ότι η συγκεκριμένη τακτική όχι μόνο δεν πιάνει λιγότερο χώρο αλλά δημιουργεί και το απόλυτο χάος στη βαλίτσα σου. Αυτό που στην πραγματικότητα χρειάζεσαι είναι να διπλώσεις τα ρούχα σου πολύ - πολύ καλά και προσεκτικά και να τα κάνεις όσο πιο λεπτά γίνεται.

#3 Δεν βάζουμε τα παπούτσια και τα υπόλοιπα βαριά αντικείμενα στον πάτο

val3

Το οποίο σημαίνει δύο πράγματα. Πρώτον, αν τα παπούτσια μας δεν είναι καινούργια και συνεπώς εντελώς καθαρά υπάρχει κίνδυνος να λερώσουν τα ρούχα μας. Δεύτερον, τα μεγάλα και βαριά αντικείμενα όταν τοποθετούνται ανάμεσα σε ρούχα ή ακόμα χειρότερα πάνω από αυτά δεν συμπιέζονται και πιάνουν πολύ περισσότερο χώρο. Επίσης εμποδίζουν στο να γίνει σωστός καταμερισμός του βάρους με αποτέλεσμα η αποσκευή να είναι πιο δύσκολη στις μετακινήσεις.

#4 Ξεχνάμε να πάρουμε μαζί μας μία σακούλα για τα άπλυτα

val4

To συγκεκριμένο πράγμα, όπως καταλαβαίνεις, δεν πιάνει καθόλου χώρο αφού απλώς την διπλώνουμε και την τοποθετούμε σε ένα οποιοδήποτε τσεπάκι. Αν έχεις μία σακούλα για τα άπλυτα μαζί σου θα καταφέρεις να πακετάρεις τα πράγματα σου πιο εύκολα όταν ετοιμάζεσαι να αναχωρήσεις από τον προορισμό σου και δεν θα ανακατέψεις αυτά που έχεις ήδη φορέσει με τα καθαρά ρούχα που έχουν μείνει στην αποσκευή σου.

#5 Βάζουμε στην αποσκευή τα πολύ βαριά ρούχα μας

val5

Ταξίδια δεν πηγαίνουμε μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα. Λογικό. Ακόμα πιο λογικό να χρειαζόμαστε μαζί μας κάποιο βαρύ πουλόβερ ή το χοντρό μας παλτό. Το να τα βάλουμε στη βαλίτσα όμως είναι μεγάλο λάθος αφού είναι βέβαιο ότι θα πιάσουν σχεδόν όλο τον χώρο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τα φορέσεις στο ταξίδι, αφού στο αεροπλάνο, αν ζεσταίνεσαι, μπορείς απλά να τα αφαιρέσεις.

Πηγή: womantoc.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.