ΕΛΛΑΔΑ

Σε θετικό κλίμα

Συνάντηση διοίκησης του ΟΑΣΘ με ανέργους σήμερα

Σε θετικό κλίμα και με τα αποτελέσματα της συνάντησης να σηματοδοτούν τη λήξη των συχνών κινητοποιήσεών τους, τουλάχιστον για το ζήτημα που αφορά τις μετακινήσεις των ανέργων με λεωφορεία του ΟΑΣΘ, έγινε σήμερα η επαφή εκπροσώπων του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλών Εργαζομένων με την διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του φορέα, Βασίλης Κάσσανδρος, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, Στέλιο Παππά, τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα που αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τα πρόστιμα με τα οποία βαρύνονται άνεργοι κατά τους μήνες από τον Μαϊο μέχρι και τον Αύγουστο, αλλά και για εκείνα που έχουν στραλεί στην εφορία. Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι τα πρόστιμα αυτά δεν υφίστανται πια, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο άνεργος οφείλει να προσέλθει στα γραφεία του ΟΑΣΘ με τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να ολοκληρωθεί και επίσημα η διαδικασία διαγραφής των προστίμων, ακόμη και αυτών που έχουν πάει εφορία.

Μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι του δικτύου εξέφρασαν στον κ. Παππά την ελπίδα, το μέτρο δωρεάν μετακίνησης των ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ να ισχύει και μετά το 2019, ενώ του έθεσαν και το ζήτημα με τους χαμηλόμισθους και φοιτητές που καταβάλλουν για εισιτήριο 1 ευρώ. Όπως τόνισε ο κ. Κάσσανδρος, «είναι άδικο».

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και για τη συμπεριφορά των ελεγκτών και οδηγών στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ απέναντι στο επιβατικό κοινό, ενώ ο κ. Παππάς ενημέρωσε ότι σύντομα θα βγει σχετική εγκύκλιος για όλους τους εργαζομένους στον Οργανισμό.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.