ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριγμοί στη συγκατοίκηση...;

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Σημείο "απόκλισης" η Ορθοδοξία! - Καμμένος: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους»

Θερινές... αναταράξεις στη συγκατοίκηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φαίνεται πως προκαλούν οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ότι η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» ούτε «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Ειδικότερα, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και αναφερόμενος στην αντιπαράθεση που ξέσπασε με την αντιπολίτευση για το ζήτημα της κλήρωσης των σημαιοφόρων, ο κ. Βούτσης ανέφερε: «Η αντιπολίτευση που υπήρξε και για τους 3 υπουργούς παιδείας ήταν πολεμική. Μιλάμε για πολιτική αντιπαράθεση σε λεπτά ζητήματα που δεν πρέπει να παίρνουν τέτοιες διαστάσεις. Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. Η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα “Ελλάς Ελλήνων χριστιανών” ούτε “Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι “ταλιμπάν της Ορθοδοξίας”. Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

Ακόμη, αναφορικά με τις μαθητικές παρελάσεις σημείωσε: «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».

Οι δηλώσεις, ωστόσο, αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εταίρου Πάνο Καμμένου, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει: «Οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής μας βρίσκουν απόλυτα αντίθετους όπως και την μεγάλη πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων».

Kammenos55

Σημειώνεται ότι προ ολίγων ημερών, ένα άλλο στέλεχος των ΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Καμμένος είχε εκφράσει την αντίθεση του στο θέμα της κλήρωσης των σημαιοφόρων, τασσόμενος ανοιχτά εναντίον της ρύθμισης. Είχε επίσης διαφοροποιηθεί ανοιχτά και στη ρύθμιση που αφορούσε το πανεπιστημιακό άσυλο και συμπεριλαμβανόταν στο σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. — ΚΑΤΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΒΕΒΑΙΑ, Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΛ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
    ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
    ΔΙΑΚΕΙΤΑΙ ΕΥΝΟΙΚΑ.
    — ΕΤΣΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΝΑ ΖΥΓΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΛ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    ΕΛΛΑΔΑ.
    — ΑΡΑ ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝ ΙΣΟΝ ΜΗΔΕΝ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.