ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ στην Ιταλία από τον φονικό σεισμό των 4 Ρίχτερ

Τα τρία αδέρφια διασώθηκαν από τα ερείπια στην Ίσκια [βίντεο & εικόνες]

Μετά από 17 ώρες κάτω από τα ερείπια του σπιτιού τους έβγαλαν και τρίτο παιδί. Νωρίτερα είχαν απεγκλωβίσει το δεύτερο από τα αδερφάκια. Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχουν σημειωθεί στο νησί.

Ένα «θαύμα» συντελέστηκε στην Ίσκια την πόλη που υπέστη μεγάλες καταστροφές από τον επιφανειακό σεισμό των 4 Ρίχτερ το βράδυ της Δευτέρας. Μετά από 17 ώρες συνεχούς προσπάθειας τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και τα τρία αδερφάκια που είχαν παγιδευτεί στα ερείπια του σπιτιού τους μετά τα 4 Ρίχτερ που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές και στοίχισαν την ζωή σε δύο ανθρώπους στο νησάκι Ισκια, στον κόλπο της Νάπολης στην Ιταλία.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) όταν οι διασώστες άρχισαν να πανηγυρίζουν για τον απεγκλωβισμό και του τρίτου παιδιού. Νωρίτερα στις 11 το πρωί της Τρίτης, ενώ ο σεισμός χτύπησε στις 9 το βράδυ της Δευτέρας, είχαν βγάλει από τα συντρίμμια το δεύτερο παιδί. Το πρώτο «θαύμα» σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα, όταν και απεγκλωβίστηκε σώο και το μικρότερο παιδάκι της οικογένειας, ο επτά μηνών Πασκουάλ, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε όσους παρακολούθησαν την διάσωσή του. Στα ερείπια του σπιτιού είχαν παγιδευτεί και οι γονείς των παιδιών και επίσης χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν από τους πυροσβέστες, ευτυχώς καλά στην υγεία τους.

Ο Ματίας, έντεκα ετών, βγήκε από τα ερείπια με την βοήθεια των πυροσβεστών

itasddgh

 

Η στιγμή που το επτά μηνών μωρό απεγκλωβίζεται από τους πυροσβέστες

baby_mesa

 

Το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσης του μωρού:

 

Οι διασώστες είχαν τις τελευταίες ώρες επικοινωνία με τα παγιδευμένα παιδιά και τους είχαν δώσει νερό, ενώ τους φώναζαν πως θα έρθουν να τα πάρουν. Στο βίντεο ακούγονται οι πυροσβέστες να μιλούν στα παγιδευμένα παιδιά: «Έχουμε σώσει τον αδερφούλη σας» και «ερχόμαστε και για εσάς».

Ο σεισμός όμως, αν και μικρής έντασης, είχε δυσανάλογες ζημιές στην επιφάνεια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας. Δύο γυναίκες έχασαν την ζωή τους, η μία όταν χτυπήθηκε από το καμπαναριό μιας εκκλησίας που κατέρρευσε και η άλλη από τα ερείπια του σπιτιού της που κατέρρευσε.

 

iskia-diasostes-ena

 

Ο σεισμός των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο νησί της Ίσκια το βράδυ της Δευτέρας, στις 20:57 ώρα Ιταλίας (21:57 ώρα Ελλάδας).

Αμέσως επικράτησε πανικός, καθώς ακολούθησε μπλακ-άουτ και ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος. Εκατοντάδες τουρίστες που περνούσαν εκεί τις διακοπές τους έσπευσαν να βρουν τρόπο να φύγουν, ενώ όλοι διανυκτέρευσαν στην ύπαιθρο.

 

iskia-diasostes-tria

 

Η Ίσκια είναι ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Ιταλίας, καθώς το νησάκι αυτό, που βρίσκεται μόλις 19 μίλια από την Νάπολι συγκεντρώνει τα καλοκαίρια πλήθος κόσμου. Είναι εξάλλου ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη της Ιταλίας, καθώς έχει περίπου 60.000 μόνιμους κατοίκους και έκταση περίπου 47 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Στο νησί γυρίστηκαν τμήματα της ταινίας «Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ», το 1999.

Μεγάλες οι καταστροφές από τον σεισμό - Εικόνες από το drone της αστυνομίας

 

 

 

 

 

italy3 (2)

 

italy4 (2)

 

italy5 (2)

 

italy11 (2)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.