ΚΟΣΜΟΣ

«Στην πολιτική βρισκόμαστε για να λύνουμε προβλήματα»

Θεοχαρόπουλος: Η συνωμοσιολογία έχει αποτελέσει πρόβλημα σε αυτή τη χώρα

«Στην πολιτική βρισκόμαστε για να λύνουμε προβλήματα, ανεξαρτήτως του πότε συμβαίνουν. Αντίθετα οι κυβερνώντες προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και η αξιωματική αντιπολίτευση να εκμεταλλευθεί την κατάσταση».

Αυτό παρατήρησε επί της αρχής για το θέμα των πυρκαγιών ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξη στο 1ο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ειδικότερα, «δέκα χρόνια μετά το 2007, από τον Καραμανλή βρισκόμαστε στον Τσίπρα, από τον ‘στρατηγό άνεμο’ του Βύρωνα Πολύδωρα σε ‘ένα οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης’ όπως ανέφεραν οι Κοντονής και Πολάκης», υποστήριξε και συνέχισε:

«Η συνωμοσιολογία έχει αποτελέσει πρόβλημα σε αυτή τη χώρα, οι κυβερνώντες θα πρέπει να μην αποποιούνται τις ευθύνες τους, αλλά να δίνουν λύσεις».

Παραλλήλως, ο Θ. Θεοχαρόπουλος πρότεινε στην κυβέρνηση να κάνει, όπως είπε, «και κάτι αριστερό, προοδευτικό.
Οι υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές, μιλάω για όσες πυρκαγιές δεν ανάβουν λόγω ανθρώπινου λάθους ή απροσεξίας, ξέρουν πολύ καλά και εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η κυβέρνηση, με το που θα ξεχαστεί το θέμα, θα περάσει κάποια χαριστική ρύθμιση για αυθαίρετα, ώστε να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα. Αυτά να σταματήσουν εδώ και τώρα.
Να σταματήσουν την λογική των αυθαιρέτων και να τηρήσουν επιτέλους τους νόμους σε αυτό το ζήτημα».

Σε ερώτηση, τέλος, για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, επανέλαβε ότι τις αποφάσεις του θα τις ανακοινώσει την κατάλληλη χρονική στιγμή, τον Σεπτέμβριο, που θα ξεκινήσει η διαδικασία.
Σε κάθε περίπτωση -τόνισε- «αυτό που πρέπει σήμερα να διασφαλίσουμε είναι μια διαδικασία αξιόπιστη.
Για ένα νέο, ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, μακριά από ανασφάλειες, μακριά από μικροκομματικές περιχαρακώσεις, με ανανέωση, χωρίς αναπαλαίωση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.