ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τηγανίτες με κολοκυθάκι και καλαμπόκι

Tiganites-me-kolokythaki-kai-kalampoki_min

 

Υλικά

  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 αβγά, χτυπημένα
  • 1 φλ. γάλα
  • ¼ φλ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 φλ. κολοκυθάκι, τριμμένο
  • 1 ½ φλ. καλαμπόκι
  • 1 φλ. τυρί cheddar, ψιλοτριμμένο
  • λάδι, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κύμινο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα.

Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο στέρεο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, το καλαμπόκι, το τυρί και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε 1 κ.σ.μείγματος τη φορά στο ζεστό τηγάνι και τηγανίζουμε και από τις πλευρές, μέχρι η τηγανίτα να ροδίσει και να γίνει τραγανή.

Μεταφέρουμε την τηγανίτα σε χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.