ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η πτώση ενός θρύλου

Τραυματίστηκε και δεν τερμάτισε στην τελευταία κούρσα της καριέρας του ο Μπολτ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Όχι, δεν άξιζε αυτό το φινάλε στον μεγαλύτερο σπρίντερ ΟΛΩΝ των εποχών!

Στην τελευταία κούρσα της καριέρας του, ο τεράστιος Γιουσέιν Μπολτ τραυματίστηκε στα τελευταία μέτρα των 4Χ100 και έπεσε στο κουλουάρ, με αποτέλεσμα η Τζαμάικα να μην τερματίσει καν και η Μεγάλη Βρετανία να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, νικώντας και τις ΗΠΑ!

Μία απίστευτη εξέλιξη, η οποία σόκαρε, όπως είναι λογικό, όλον τον κόσμο, που περίμενε με ανυπομονησία και συγκίνηση την τελευταία παράσταση αυτού, του σπουδαίου αθλητή. Του σπουδαιότερου, ίσως, που έχει γνωρίσει ο στίβος -μαζί με τον Καρλ Λιούις.

Ο 31χρονος παρέλαβε -όπως πάντα- τέταρτος τη σκυτάλη και μετά από λίγα μέτρα και ενώ έδειχνε πως θα «παλέψει» για την πρωτιά, έχασε τον βηματισμό του, καθώς υπέστη μυικό τραυματισμό (μάλλον θλάση) και παραπατώντας, έπεσε στο ταρτάν!

Η εικόνα του πεσμένου Μπολτ στο ταρτάν είναι, πραγματικά, συγκλονιστική, με τους θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου να «παγώνουν», αλλά κατόπιν να πανηγυρίζουν για τη μεγάλη νίκη της Μεγάλης Βρετανίας, που επικράτησε και των ΗΠΑ!

Οι Βρετανοί, με τους Χιντζίντου Ούτζα, Άνταμ Τζέμιλι, Ντάνιελ Τάλμποτ και Ναθάνεελ Μίτσελ Μπλέικ, έκαναν χρόνο 37.47, που είναι και κορυφαία επίδοση για φέτος, ενώ οι Αμερικανοί, με τους Μάικ Ρότζερς, Τζάστιν Γκάτλιν, Τζέιλεν Μπέικον και Κρίστιαν Κόουλμαν, έκαναν 37.52.

Τη μεγάλη έκπληξη, τέλος, έκανε η Ιαπωνία, που κατέλαβε την τρίτη θέση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με τους Σουχέι Τάντα, Σότα Ιιζούκα, Γιοσιχίντε Κιρίγου και Κένζι Φουτζιμίτσου!

Τα αποτελέσματα

1. Μεγάλη Βρετανία 37.47
2. ΗΠΑ 37.52
3. Ιαπωνία 38.04
4. Κίνα 38.34
5. Γαλλία 38.48
6. Καναδάς 38.59
7. Τουρκία 38.73

Τζαμάικα δεν τερμάτισε

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.