ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε μία από τους τραυματίες της Καμπρίλς

Τρόμος στην Ισπανία από τις δύο επιθέσεις: 14 νεκροί και 100 τραυματίες

Ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις στην Καταλονία αυξήθηκε σήμερα σε 14, μετά τον θάνατο μιας γυναίκας που είχε τραυματιστεί στην πόλη Καμπρίλς, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Όπως μετέδωσε πριν λίγη ώρα η υπηρεσία με ανάρτησή της στο Twitter, μια γυναίκα που είχε μεταφερθεί εχθές τραυματισμένη στο νοσοκομείο μετά την επίθεση στην Καμπρίλς, υπέκυψε στα τραύματά της.

twitteremergency

Ο τρόμος ρίχνει βαριά τη σκιά του πάνω από την Ισπανία τις τελευταίες ώρες μετά τις δύο επιθέσεις με διαφορά λίγων ωρών στην Καταλονία. Πρώτα το απόγευμα της Πέμπτης ένας άνδρας έπεσε με ένα λευκό βαν πάνω σε ανυποψίαστους πεζούς σε μια επίθεση στη Βαρκελώνη σκοτώνοντας 13 άτομα - ανάμεσά τους και ένα παιδί τριών ετών - και τραυματίζοντας τουλάχιστον 100. Λίγες ώρες αργότερα στην κωμόπολη Καμπρίλς, περίπου 200χλμ. από τη Βαρκελώνη, πέντε άνδρες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρέσυραν και τραυμάτισαν πεζούς πριν να πέσουν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών.

Η αστυνομία εξετάζει βάσιμα το σενάριο οι δύο επιθέσεις αυτές να σχετίζονται, όπως δήλωσε και ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας Χοακίμ Φορν. Σύμφωνα με τον ίδιο στο ίδιο πλαίσο εξετάζεται και μια έκρηξη σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ το πρωί της Πέμπτης, στην οποία ένα άτομο έχασε τη ζωή του ενώ ένα δεύτερο συνελήφθη. Η συγκεκριμένη έκρηξη από την οποία ισοπεδώθηκε το κτήριο αρχικά είχε αντιμετωπιστεί ως έκρηξη από ανάφλεξη αερίου, εκδοχή που αναθεωρήθηκε στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών.

Όπως έγινε γνωστό τα θύματα από την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι από 24 διαφορετικές εθνικοτητες με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών να έχει επιβεβαιώσει ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται ένας Βέλγος ενώ γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν τρεις Γερμανοί. Από την επίθεση τραυματίστηκαν και τρεις Έλληνες, μια μητέρα και τα δύο παιδιά της.

Λίγα λεπτά μετά τη δολοφονική πορεία του βαν στη Βαρκελώνη -Δεκάδες τραυματίες πεσμένοι στο δρόμο

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.