ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την επίσκεψη ακολούθησε σύσκεψη στο Μαξίμου

Τσίπρας: Περιορισμένη η καταστροφή στην ανατολική Αττική [εικόνες & βίντεο]

«Περιορισμένη» βρήκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την καταστροφή στην ανατολική Αττική από την τεράστια φωτιά που κατέκαψε τα πάντα επί τέσσερις ημέρες σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι.

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σήμερα το πρωί, όταν πλέον δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο και μετά από τέσσερις ημέρες που ήταν άφαντος, πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τα καμένα.

Ο πρωθυπουργός στη συνάντήση του με τους πυροσβέστες τους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την προσπάθειά τους ανακοινώνοντας ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα» και πως «η εικόνα αυτή την ώρα είναι μιας απόλυτα ελεγχόμενης κατάστασης».

«Το επίτευγμα είναι πολύ μεγάλο», είπε ο πρωθυπουργός, που πρόσθεσε πως το σημαντικό είναι πως έγιναν όλα χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Ειδικά όσον αφορά στην εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων, είπε: «Αυτό ήταν το πιο συγκινητικό, μου είπε ο αρχηγός ότι πήρατε τα παιδάκια στα χέρια, η μία κατασκήνωση κινδύνεψε πραγματικά».

Μάλιστα, κάποια στιγμή, ο πρωθυπουργός πήρε τον ασύρματο ενός πυροσβεστικού οχήματος και απευθυνόμενος σε όλους τους πυροσβέστες τους εξέφρασε την «αμέριστη συμπαράσταση και την απέραντη ευγνωμοσύνη, για λογαριασμό ολόκληρου του λαού για την σκληρή προσπάθεια που καταβάλατε».

Εδώ και τέσσερις ημέρες είστε ασταμάτητα εδώ αλλά καταφέρατε να περιορίσετε την καταστροφή, σας ευχαριστούμε θερμά, είπε ακόμα ο κύριος Τσίπρας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ζήτησε «να είμαστε σε εγρήγορση γιατί τα μελτέμια κρατούν όλο το μήνα και να έχουμε το νου μας για τις αναζωπυρώσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, που ήταν στα μέτωπα της φωτιάς αδιαλείπτως όλο αυτό το διάστημα, πως το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου η κατάσταση ήταν απελπιστική, όμως με ολονύκτια υπερπροσπάθεια οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να ανακόψουν την πορεία της και να την περιορίσουν.

 

tsipsdfg1

tsipsdfg3

 

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις φωτιές

Τέσσερις μέρες αφότου ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική και αφού σήμερα παρουσιάζει σαφώς καλύτερη εικόνα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ηγείται σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου που ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικων Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τοσκα, του υπουργού Επικράτειας Αλέκου Φλαμπουραρη, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππα και του κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακοπουλου καθώς και του αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος της καταστροφής στο Καπανδρίτι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνουν λόγο για περίπου 20.000 στρέμματα, αν και ο πρωθυπουργός από την περιοχή όπου βρέθηκε σήμερα έκανε λόγο για 15.000 καμένα στρέμματα...

tsipsdfg4

Όπως διαρρέουν στελέχη από την κυβέρνηση, μέχρι στιγμής φέτος το σύνολο των περιοχών που έχουν πληγεί από πυρκαγιές στη χώρα δεν ξεπερνούν τα 100.000 στρέμματα, νούμερο το οποίο είναι το μικρότερο τα τελευταία 15 χρόνια. Ενδεικτικό, όπως αναφέρουν,  είναι ότι στη φωτιά του 2009 στην Ανατολική Αττική είχαν καεί περίπου 150.000 στρέμματα. Ως εκ τούτου, όπως υπογραμμίζουν, οι πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τείνουν να επιβεβαιώσουν πως μέχρι στιγμής πρόκειται για μία χρονιά καλύτερη από κάθε άλλη την τελευταία 15ετία στο μέτωπο των πυρκαγιών, καθώς και ότι η εικόνα καταστροφολογίας από τη ΝΔ και τα μιντιακά συμφέροντα που συστοιχίζονται πίσω της δεν βρίσκει καμία ανταπόκριση στην πραγματικότητα.

Σε αυτό, όπως τονίζουν, βοήθησε και η χρήση των μικρών αεροσκαφών Πετζετέλ, τα οποία έγιναν λειτουργικά επί σημερινής διακυβέρνησης, καθώς στο παρελθόν ήταν επί της ουσίας παροπλισμένα.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. — ΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑ,
    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΩΡΡΑΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.
    — ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΥΤΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ
    ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
    — ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕ-
    ΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΑΙΡΑΝΕΙ, ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΠΕΙΘΟΥΝ
    ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΗ ΑΥΤΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΚΟΩΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
    — ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ.
    ΕΚΤΟΣ…… ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΡΥΚΑΖΟΥΜΕ ΣΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ
    ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΑΣ!!!!!

  2. SPARTA. 22:47 16/08/2017

    Ο ανθρωπος αυτος ο Αλεξης Τσιπρας δεν εχει επαφη με την πραγματικοτητα.Το 80% του Καλαμου εχειγινει σταχτη.Μαλλον σε αλλη χωρα ζει.Η συσκεψη στου Μαξιμου ειναι για να πιουν καφε οι κυβερνητικοι καταστροφεις σε ενα διαλειμα των διακοπων τους.Οτι μετρα και να αποφασισουν δεν προκειται να υλοποιηθουν ποτε, θα ειναι ψεματα για μια ακομη φορα για εναν μαιτρ του ειδους.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.