ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες τραυματίες - Βίντεο ντοκουμέντο

Βαρκελώνη: Διπλή τρομοκρατική επίθεση - Τουλάχιστον 13 νεκροί από φορτηγό που έπεσε σε πεζούς στη Ράμπλας - Ομηρία σε μπαρ [εικόνες & βίντεο]

Τουλάχιστον δεκατρείς νεκροί και 25 τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βαρκελώνη, όταν ένα βανάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Ράμπλας, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισπανικά ΜΜΕ, ο δράστης της επίθεσης, που σημειώθηκε έξω από εστιατόριο κόσερ με το όνομα «Μακάμπι», εγκατέλειψε το βανάκι και διέφυγε πεζός, ενώ ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters κάνουν λόγο για ένα δεύτερο, παράλληλο χτύπημα κοντά στο σημείο που το βανάκι έπεσε πάνω στον κόσμο, με δύο ενόπλους να εισβάλουν σε μπαρ της περιοχής και να κρατούν ομήρους.

Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια. Λίγη ώρα αργότερα, δύο ένοπλοι οχυρώθηκαν μέσα σε ένα μπαρ στο κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης, γράφει η εφημερίδα El Periodico, η οποία αναφέρει ότι ακούστηκαν πυρά στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκερία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι μια «τρομοκρατική επίθεση» έχει «επιβεβαιωθεί». Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκένωσαν την γειτονική πλατεία Plaza Catalunya και την περιοχή περιμετρικά σε απόσταση 200 μέτρων, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου 80 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε εκκλησία της περιοχής, έχοντας κλειστεί μέσα, στο άκουσμα της είδησης ότι δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε μπαρ, κοντά στο σημείο της επίθεσης με βανάκι σε πεζούς στην Ράμπλας. Οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να προστατευθούν και να αποφύγουν να κυκλοφορούν στην περιοχή.

Το χτύπημα στην Ραμπλάς

Σκηνές τρόμου σε μεγάλο πεζόδρομο στο κέντρο της Βαρκελώνης εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στον μεγάλο πεζόδρομο της La Rambla, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός ανέβηκε στον πεζόδρομο και με μεγάλη ταχύτητα οδηγούσε το όχημά του πάνω στους πεζούς, οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν.

Συμφωνά με μαρτυρίες, δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, ενώ η ισπανική αστυνομία έχει αποκλείσει και εκκενώσει ολόκληρη την περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.

 

var1

 

var2

 

Όπως ανέφεραν πηγές της ισπανικής αστυνομίας, ο δράστης οδήγησε με μεγάλγη ταχύτητα το λευκό φορτηγό πάνω στους πεζούς και ακολούθως διέφυγε πεζός. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ έχουν εκκενωθεί και οι γύρω δρόμοι, καθώς θεωρείται μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

Η επίθεση στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της La Rampla σημειώθηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 17:05 τοπική ώρα.

Οι αρχές έχουν χαρακτηρίσει «τρομοκρατικό χτύπημα» την επίθεση με το αυτοκίνητο, δίχως ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τον δράστη, ο οποίος αναζητείται. Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας Sun, αμέσως μετά την επίθεση με το αυτοκίνητο, ακούστηκαν και πυροβολισμοί στο σημείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, προς το παρόν έχουν επιβεβαιωθεί δύο νεκροί, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 10.

Βίντεο ντουμέντο: Άνθρωποι κείτονται στο έδαφος μετά την επίθεση

Συγκλονιστικό βίντεο που δείχνει τουλάχιστον πέντε άτομα να κείτονται στο έδαφος, ανέβηκε στο twitter, λίγα λεπτά μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, όταν ένα βανάκι έπεσε πάνω σε πεζούς στη Ράμπλας, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης.

Η κάμερα του χρήστη του twitter περιφέρεται στο δρόμο και δείχνει τους ανθρώπους στο έδαφος, ακούνητους και, μεταξύ αυτών, φαίνεται να υπάρχει και ένα παιδί.

 

 

Οι σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στον μεγάλο πεζόδρομο της La Rambla της Βαρκελώνης, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους και σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός ανέβηκε στον πεζόδρομο και με μεγάλη ταχύτητα οδηγούσε το όχημά του πάνω στους πεζούς, οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν.
Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.

Ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε πεζός και η αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ έχουν εκκενωθεί και οι γύρω δρόμοι, καθώς θεωρείται μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.

 

var3 (2)

 

var4 (2)

 

 

 

var5

 

var6 (2)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.