ΚΟΣΜΟΣ

Συνέντευξη στην «ΕΡΤ»

Ανδρουλάκης: Ο συνασπισμός «Τζαμάικα» στη Γερμανία δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα

Πολύ άσχημο για την Ελλάδα και την Ευρώπη, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος για τη Δημοκρατική Παράταξη, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το πρωί στο Πρώτο Πρόγραμμα της «ΕΡΤ».

«Ο νέος συνασπισμός που διαφαίνεται, ο συνασπισμός «Τζαμάικα», Φιλελευθέρων, Πράσινων και της κας Μέρκελ έχει πιο αντιευρωπαϊκό βάρος» υποστηρίζει και επισημαίνει πως «η γερμανική κυβέρνηση δεν θα είναι τόσο φιλοευρωπαϊκή όσο ήταν με τη συμμετοχή του SPD, όπως επίσης για τα ελληνικά ζητήματα, οι θέσεις που έχουν εκφραστεί κατά την προεκλογική περίοδο από τους Φιλελεύθερους είναι παρά πολύ αρνητικές και σε σχέση με το χρέος αλλά και σε σχέση με το Grexit».

Αναφερόμενος στην υποχώρηση της σοσιαλδημοκρατίας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πανευρωπαϊκό φαινόμενο. Αλλού επιταχύνεται, όπως έγινε στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση κι αλλού γίνεται με αργούς ρυθμούς. Για ένα λόγο συμβαίνει αυτό: Ό,τι πέτυχαν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας το πρώτο μισό του 20ου αιώνα σε επίπεδο κρατών, να υπάρχει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που δίνει ευκαιρίες σε όλους, ένα κράτος αξιοκρατίας, δεν κατάφεραν να το πετύχουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μία ενιαία αγορά, ένα νόμισμα χωρίς, όμως, πολιτικά εργαλεία για να αντιμετωπίζονται μεγάλες ανισότητες.

Αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης τόνισε ότι «η διακρατική Ευρώπη θα είναι εσαεί γερμανική Ευρώπη διότι είναι το πιο ισχυρό κράτος με την πιο ισχυρή επιρροή. Η Ευρώπη, η ενιαία πολιτικά, θα είναι η Ευρώπη των λαών διότι θα μπορούμε όλοι με την ψήφο μας να διαμορφώσουμε τα πολίτης κι οικονομικά δεδομένα. Αυτό τώρα δεν συμβαίνει. Περιμέναμε όλοι πότε θα γίνουν οι γερμανικές εκλογές για να προκληθούν εξελίξεις αντί να περιμένουμε πότε θα γίνουν οι ευρωπαϊκές εκλογές, οι ευρωεκλογές, για να προκληθούν».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.